Saját fejlesztések zóna

Nightmare 
Saját fejlesztések

A legutóbbi Ludum Dare jamet kihagytam, úgyhogy erre mindenképp akartam készíteni valamit. A téma deeper and deeper volt. A játékban aranyat kell bányászni, nagyon gyorsan, limitált idő alatt. A játékosnak alapból 15 másodperce van, viszont minden arany felvételénél kap +2 másodpercet.
https://ldjam.com/events/ludum-dare/48/gold-rush

3 hozzászólás
majoros 
Saját fejlesztések

Elkezdtem egy devlog sorozatot, amiben tervezem bemutatni, hogy hogy készül egy játék, a pár körből és téglalapból álló koncepciótól kezdve egy játszható demóig. Egyelőre nem megyek bele a részletekbe, csak a főbb fázisokat akarom bemutatni, de tervezek még tutorialokat, ahol sokkal részletesebben mutatom be a folyamatot.

Maga a játék egy régi kedvencemnek az újragondolása.

Adatlap: https://jatekfejlesztes.online/games/g-ball

1. – https://jatekfejlesztes.online/games/g-ball/devlogs/a-kezdetek
2. – https://jatekfejlesztes.online/games/g-ball/devlogs/lab…
3. – https://jatekfejlesztes.online/games/g-ball/devlogs/gooool
4. – https://jatekfejlesztes.online/games/g-ball/devlogs/a-s…
5. – https://jatekfejlesztes.online/games/g-ball/devlogs/az-…
6. – https://jatekfejlesztes.online/games/g-ball/devlogs/sza…

6 hozzászólás
majoros 
Saját fejlesztések

Egy kis humor, avagy életkép a Magyar Játékfejlesztés Discord szerverről. :D
https://discord.com/invite/6DKT8uRVzF

majoros 
Saját fejlesztések

Szerintem eljutott olyan szintre az oldal, hogy közzétegyem (bár még bőven fejlesztés alatt áll): https://jatekfejlesztes.online/

Az oldal fő célja a jatekfejlesztes.hu megszűnése után keletkezett űr betöltése és a hazai indie közösség összefogása és támogatása. Mint írtam, az oldal még fejlesztés alatt áll, de használat közben csak jobban átjön, hogy mi hiányzik.
Jelenleg lehet regisztrálni, játékadatlapot létrehozni, kommentelni, devlogot írni, videót linkelni az adatlaphoz, itchio-ról embedelni a html5-ös játékokat, illetve készül a mini fórum (avagy q&a rész) az enginekhez, így rendezett formában lehet majd szidni őket.

Még bőven tanulom a webdev részét, ezért lehet, hogy csak lassacskán kerülnek be az új funkciók, de ez azért van mert mindenképp a 0-ról akartam megírni, hogy teljesen testre tudjam szabni. :)

7 hozzászólás
Nightmare 
Saját fejlesztések

Neveztem a harmadik Blackthornprod game jamre, ami egy hétig tartott, a téma „Less is More” volt. Elnéztem a jam végének idejét, és csak akkor vettem észre, hogy elkéstem a leadással, amikor már feltöltöttem a játékot, szóval gondoltam már nem törlöm.
A játékban drágaköveket kell gyűjteni miközben egy szellem üldöz, és minél több drágakő van a játékosnál, annál nehezebb, és annál lassabban fut. Vannak antianyag-gyémántok is, amik gyorsítják a játékost, cserébe levonnak egy pontot. A cél hogy legalább 10 ponttal be kell fejezni a pályát.

https://gamergamesystem.itch.io/diamond-hunter

2 hozzászólás
majoros 
Saját fejlesztések

Most hétvégén zajlott a 47. Ludum Dare game jam. Itt a nevezésünk:
https://ldjam.com/events/ludum-dare/47/the-flying-tree

A játékban egy magocskát kell irányítani a szél segítségével, hogy termő talajra hulljon.
A grafika és a design Péter Dávid munkája.

2 hozzászólás
Rimplot 
Saját fejlesztések

Sziasztok!

Szeretném bemutatni nektek egy iskolai projektünket, ami egy logikai fejtörőkön alapuló játék, és a Dispersion név alatt fut. A célod egy kutatót irányítva kijutni az éppen összeomló űrhajóból, miközben igyekszel kideríteni, hogy pontosan mi is okozta a hajó vesztét. A játék fő mechanikáját az adja, hogy ajtókat kell kinyitnod a továbbhaladáshoz, és bizonyos pontokon holografikus klónt tudsz létrehozni. Ez a projekció leköveti a mozgásodat, így olyan kapcsolókhoz is hozzáférhetsz, amikhez amúgy nem tudnál.

Ketten dolgoztunk a játékon egy orosz sráccal, az ötlet tőle származik, ő már előző szemeszterben is dolgozott rajta, én csak ebben a félévben csatlakoztam, miután megtudtam, hogy a vírushelyzet miatt törlik a tervezett külföldi tanulmányi utamat. Tisztában vagyunk vele, hogy vannak elég nagy hiányosságai is a játéknak, de – ahogy ez szokott lenni – nem minden tervezett dologgal érkeztünk időben. Az utolsó szint csiszolatlanságát is az okozta, hogy csak néhány órával a leadási határidő előtt született… Az itt csatolt változat konkrétan az a verzió, amit az iskolában is leadtunk.

Ez igazából az első játékom, aminek úgy körülbelül van eleje is meg vége is, szóval bárminemű visszajelzésnek és építő kritikának örülnék – nagy segítség lenne a fejlődésben. :)

Trailer: https://drive.google.com/file/d/1avX1WwmUAjRGOeS77qsWYI…
Játék (windowsos build): http://decibel.fi.muni.cz/pv266/2020/builds/Dispersion.zip
A tantárgy oldala a többi játékkal: https://www.fi.muni.cz/~xchmeli1/PV266/2020.cgi

A játék billentyűzettel és kontrollerrel is játszható:
Mozgás: WASD / bal joystick
Interakció: E / A

5 hozzászólás
majoros 
Saját fejlesztések

"Magyar játékfejlesztők, szevasztok!
Új rovattal indulunk, hogy segítsünk a közösségnek ezekben a nehéz időkben."

https://www.gamestar.hu/magyarjatek/magyar-jatekfejlesz…