Twilight Imperium (Third Edition) (2005)

társasjáték 12 4
Játékidő: 240 perc · Játékosok száma: 3–6

A Twilight Imperiumban elsődleges „játszóterünk” maga a meghódításra váró galaxis, melynek középpontját a Mecatol Rex nevű bolygó foglalja el. A játéktér egyetlen fix pontját képezi ez a bolygó, a többi területet a játékosok építik fel, ugyancsak hatszögletű mezőkből, melyek egy vagy több… [tovább]

Képek 4

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Morpheus 
Twilight Imperium (Third Edition) (2005)

Twilight Imperium (Third Edition) (2005) társasjáték

Nem szeretem a területfoglalós játékokat, a háborúzást, de ez valami érthetetlen okból, még tetszett is. Pedig az elején úgy voltam vele, hogy én aztán biztosan a közelében sem leszek a győzelemnek, elengedtem már az elején. De aztán elég szépen gyűjtögetni kezdtem a pontokat, és bár nem fejeztük be, de én álltam elől hat ponttal.
Ami hiányzott ebből a partiból, az az egyezkedés, egymás segítése, a kooperáció. A játékmesterünk szerint lehet úgy is játszani, ez nekem szimpatikus lenne, de volt, akinek kifejezetten nem. Szóval szívesen játszanék egy olyan csapattal, akiknél a hangsúly nem a többiekkel velő kicseszésen és lezúzáson alapul, hanem az együttműködésen, politikán, szövetségen.

Rendbonto 
Twilight Imperium (Third Edition) (2005)

Twilight Imperium (Third Edition) (2005) társasjáték

Nem véletlenül olvastam jókat erről a társasról. Összetettségében, kivitelezésében és játékélményben is ott van a toppon. Aki 4X játékkal akar játszani, mely a sci-fi műfajába kalauzolja el az embert, akkor ez az ő játéka! Egyetlen hátránya van, amit mások is mondtak, és alátámasztom, miszerint egy parti 4-5 óra hosszat is eltarthat (és ez a minimális idő, ha többen vagyunk könnyen lehet 7-8 óra is). Ellenben ha az ember úgy áll hozzá, hogy egy egész napot ezzel fog tölteni, akkor az meghálálja magát, mert egy éltre szóló élményt biztosít. Újrajátszhatósági faktora nagyon nagy, a játékvariánsokról nem is beszélve.


Hasonló játékok címkék alapján