The Fish Files (2001)

videojáték 1

Dante, a játék főhőse egy reggel arra ébred, hogy kedvence aranyhala, Ramada eltűnt. Aztán kiderül, hogy két barátja is hasonló problémával küzd, így nekiindul kideríteni az igazságot (ami persze odaát van). A játék a Lucasarts point and click hagyományait követő kalandjáték, miközben gyakorta… [tovább]

Képek 3


Kiemelt értékelések

ChEebor 
The Fish Files (2001)

The Fish Files (2001) videojáték

Nem is tudom, más ilyen jellegű point and click kalandjáték készült-e Game Boyra (oké, a konzol limitációi miatt nem kurzort irányítunk, hanem közvetlenül a karaktert, de ettől még tökéletesen illik rá a műfaj jelzője). A történet elég poén, és a humora sem rossz. A grafika teljesen rendben van, egyrészt a humoros európai képregények hangulatát adja vissza, másrészt pedig ugyan nem épp túlbonyolított, de néha majdnem elfelejti az ember, hogy Game Boy Colorra készült. Igazából a helyekhez képest a karakterek elég nagyok, de így is bőven volt lehetősége a készítőknek mindenfélét elszórni egy-egy helyen. A játék zenéje már nem annyira pozitív, mert bár nagyon hangulatos, és eleinte jó hallgatni, a számok elég rövid loopolt dallamokból állnak, így egy idő után azért kicsit idegesítőek. A játékmenet maga többé-kevésbé rendben van, akad egy-két nagyon elszállt feladat, de összességében azért rá lehet jönni a következő lépésre. Inkább az volt a gond, hogy hiába kényelmes a kezelőfelület, hiába jelöli ki a játék nekünk a legközelebbi aktív objektumot, még így is sokszor éreztem, hogy pixelhuntingozok, illetve csak sokadszori körülnézésre találtam meg egy fontos tárgyat, mert bár látszott, hogy ott van, nehéz volt kijelöltetni a programmal.
Viszont ha valaki szereti az ilyen játékokat (és van valamilyen lejátszására alkalmas gépe is hozzá, hiszen semmilyen más platformra nem jött ki), az bátran tehet vele egy próbát.


Hasonló játékok címkék alapján