Spore (2008)

videójáték 6 33

A Spore egy evolúciós játék, ahol egy egysejtűt irányíthatsz, majd kimehetsz a szárazföldre és kedvedre alakíthatod a lényt. Később egy törzset, majd városokat irányíthatsz. Végül kirepülhetsz az űrbe, és bolygókat kolonizálhatsz, foglalhatsz vagy vásárolhatsz. A cél, hogy eljuss a galaxis közepébe.

Képek 6

Spore (2008)

Fejlesztő
Maxis

Kiadó
Electronic Arts

Platformok
MacOS
Windows

Most játszik vele 3

Kedvencelte 16

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 
Spore (2008)

Spore (2008) videójáték

Kicsit zakkant játék, de nagyon szeretem. Több sci-fit remekül parodizál, személyes kedvenceim az Űrodüsszeiára hajazó jelenetek, illetve a millió Galaxis Útikalauz stopposoknak utalás. Izgalmas, kell hozzá stratégia, kell rajta gondolkodni, de közben nem veszi túl komolyan magát. Nekem ilyen szempontból fényévekkel lekörözte az azonos gyártó által készített simset.
(Mondjuk, a nevekhez nem volt fantáziám. Máig emlékszem, hogy az első bolygóm neve Peti, az első lényemé pedig Április volt. És egy agresszív, harcias népet kreáltam belőlük. Ó, az akaratlan humorérzék…)

Gridvadász 
Spore (2008)

Spore (2008) videójáték

Egyik kedvencem. Megérdemelne egy felújítást. Lenyűgöző ötletrengeteg van belezsúfolva, szinte végtelenségig játszható. A humora a rengeteg utalással nagyon ott van. És hát megdöbbentő volt, hogy lehet fúrni-faragni a bolygókat, aztán ott volt, hogy szinte átmenet (és töltőképernyő) nélkül lehetett egyik bolygó felszínéről a másikra röppeni.

A birodalom irányítása viszont már annyira nem volt jó móka. Kezdett Asimovos lenni, és széthullani a rengeteg szomszéd miatt. Egyetlen űrhajóval elég kiegyenlítetlen. Persze bolygóágyúk is vannak meg minden, de mindig is a diplomáciában hittem, és nem az ágyúnaszád-változatában.

piciszusz 
Spore (2008)

Spore (2008) videójáték

Az elején nagyon tetszett, hogy szörnyecskéket lehet csinálni és inkább a kinézet kialakításával foglalkoztam, mint magával a játékkal, mert az nagyon nem ment, csak az „őskorig”, amikor udvarolni meg prüttyögni kellett :D


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

May the Spore be with you.

Spore (2008) videójáték

Valentine_Wiggin 

A Grox: Az ellenállás hasztalan.

Spore (2008) videójáték


Hasonló játékok címkék alapján