Ratchet & Clank (2016)

videójáték 7 13

Minden téren felújított formában tért vissza a PlayStation 4 exkluzivitásában az Insomniac Games páratlan párosának legelső és egyben legklasszikusabb kalandja, amely nem egy szimpla HD feldolgozás lett, hanem a legenda totális újraértelmezése, aminek köszönhetően teljesen új élmények várnak… [tovább]

Hirdetés
Ratchet & Clank (2016)

Fejlesztő
Insomniac Games

Platformok
PlayStation 4

Most játszik vele 4

Kedvencelte 5

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

MewIchigo_Fan_Daniel 
Ratchet & Clank (2016)

Ratchet & Clank (2016) videójáték

Szerintem ez egy végtelenül aranyos, vicces és néhol idegtépő, pörgös játék volt. Rég élveztem már egy ennyire egyszerű játékot ennyire. A grafika is szépre sikeredett. Nem tudom, hogy az eredeti, hogyan nézhet ki (nyilván majd utánanézek), de ez az újradolgozás jól sikerült. A szinkronok is passzoltak a játékhoz, a karakterekhez.
Jó volt. Jöhet a Rift Apart :D

Rémálom 
Ratchet & Clank (2016)

Ratchet & Clank (2016) videójáték

Pro:
● Néha a humor eltalált (a metadolgok poénosak, de amikor a szuperhős zsáneren meg a kritikusokon élcelődik. :D Kínos na.)
● A grafikára nem lehet panasz.
● Clank játékrészei szórakoztatóak. Ennyi.

Kontra:
● Az a kínos voice acting, ahol a szinkronszínészek úgy unatkoznak, hogy én nevettem. Nem a főhősökről van szó, hanem 1-2 mellékkarakternél, főleg amikor versenyt közvetítik (és a versenyzős részek amúgy is rosszak), az járt a fejemben: „Hölgyem, tudom, hogy unalmas, de magát azért fizetik, hogy ezt eladja.”
● Idegesítő (ki lehet ezt kapcsolni?), hogy mindent a szádba rág. Ha 10 másodpercig nem mozdultál, a karakterek ugyanazt elmondják hússzor, csakhogy nehogy véletlen neked kelljen valamire rájönni. Ez még viccesebb, mikor csak felfedezni szeretnék. Opcionális puzzle közben az előbb említett nyekergő, szenvedő szinkronszínész előadása „Erre gyere! Menjünk már!” valami fenomális élmény volt. Ember, próbálok felfedezni. Nem kell ezeket az elhaló nyöszörgéseket alávágni.
● A bugok: Ha van olyan rész, ahol nem tudsz továbbjutni, mert nem nyílik ki az ajtó, ha az ellenfeleket nem ölöd meg, az ellenfelek ne essenek már be a textúra alá. (És ez még boss fightnál is volt.)
● A boss fightok unalmasak – nem minden más játékban, amiket szeretek, vannak jól megtervezettek, de legalább szórakoztatóak, itt egyik sem. Csak annyi, hogy jóval több health pooljuk van.
● Sőt, az összes ellenfél unalmas.
● A fénypuzzle-öktől az idegroham kerülgetett. De ne aggódj, Clank fél percenként emlékeztet, hogy igazából nem is kell megoldanod.
● A kütyük, amik Ratchetnek és Clanknek vannak nincsenek kihasználva. Mennyit mentünk railingen? Mennyit mentünk a mágneses csizmával? Semmi kreativitás.
● A gunplay szörnyű.
● A töltelék részek erőltetettek: kártyagyűjtés, jajj, a versenyzés azzal a halott nő kommentátorral, édes istenem, ne.
● A weapon wheelnél idegesítőbb nincs.
● A történet, hogy is hagyhattam ezt a végére! Nagyon ritkán van, hogy egy történet abszolút nem érdekel (Hollow Knight pl.), de nem is minden játékba kell, nem is rovom fel annyira. De itt! Itt fizikailag fájt, éreztem, ahogy az agysejtjeim elpusztulnak és közben zokognak odabent. Bármikor próbáltam koncentrálni erre a butyuta (attól még hogy gyerekeknek való, lehet értelmes) történetre, bármilyen küldetésszövegre, egyszerűen üreszónába kapcsolt az agyam sírás közepette, és nem tudtam azt se mit és miért kell csinálnom.
● Ja, és mivel az eredeti animációs mozifilm van bevágva ide, pittyegve örvendeztet meg minket a felugró ablak, hogy ezt nem rögzítheted. Köszi, na ezt PS5-ön ki se lehet kapcsolni. Fenomenálisan megakasztja az embert.

Játékidő: 14 óra


Hasonló játékok címkék alapján