Mr. Jack (2006)

társasjáték 9 14
Mr. Jack in London
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2

Londonban járunk a XVIII. század végén. Az utcákat egy név tartja rettegésben: Jack. A nyomozók egyre közelebb járnak ahhoz, hogy kiderítsék merre jár Mr.Jack, akinek nincs más választása, el kell hagynia a várost.
A Mr. Jack egy kétszemélyes stratégiai nyomozós játék, melyben az egyik… [tovább]

Videók

magyar

Kedvencelte 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Rendbonto 
Mr. Jack (2006)

Mr. Jack (2006) társasjáték

Nem rossz kis játék ez, mert a látszat ellenére azért jól lehet benne kombinálni, és egy jó játékossal szemben igazán nehéz kideríteni, hogy ki éppen a gyilkos. Tetszettek a különböző speciális képességeik a karaktereknek. Ettől függetlenül számomra a játékélmény felejthető volt, de ez csak az én véleményem.

desertangelable 
Mr. Jack (2006)

Mr. Jack (2006) társasjáték

Az egyik legizgalmasabb játék, amivel az utóbbi időben játszottam, pedig elég sok játékkal játszottam mostanában…. és majdnem sikerült lebeszélni róla, hogy megvegyem.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy kisebb szabálymódosítást bevezettünk és ezzel megnöveltük az újrajátszhatóságot és még izgalmasabbá, kiszámíthatatlanabbá tettük a játékot, pusztán csak azzal, hogy nem úgy helyezzük el a karaktereket és a mozgatható lapkákat a táblán, ahogy a szabály előírja, hanem random. Ezzel a módosítással garantáltan sokkal több esélye van Jacknek nyerni, szemben azzal a ténnyel, hogy az eredeti felállás szerint valónban a nyomozó nyer többször. Arra az egyre figyelünk egyelőre még, hogy a karakterek fele látható legyen a fele pedig ne, de később lehet, hogy ezt a szabályt is elegedjük.

Eleinte kicsit csalódott voltam a játékkal kapcsolatosan, mert tényleg beigazolódni látszott, hogy 10-ből 8-szor a nyomozó nyer, de mióta ezt az apró szabálymódosítást bevezettük olyan izgalmas játékaink vannak, amilyen izgalmat szerintem még egy játék sem váltott ki belőlem. Ez nem győzelmipontgyűjtős, lapka- vagy munkáslehelyezős, tetriszre épülő játék, amik mapapság annyira felkapottak, hanem itt egész egyszerűen Jack szerepében meg kell próbálni elszökni vagy a játék végéig bizonytalanságban tartani a nyomozót, hogy melyik karakter mögé is bújtál, és a nyomozó szerepében pedig meg kell próbálni a lehetőségekhez képest minél hamarabb egyre szűkíteni a gyanúsítottak számát. A dolog pikantériája, hogy mind a ketten mozgatunk minden karaktert, így hiába van kidolgozott stratégiád, a másik biztos keresztül húzza az idő meg csak telik. Ráadásul ha sikerült átverned a nyomozót és még a pálya is alkalmas a szökésre, akkor még arról is gondoskodnod kell, hogy ne legyél látható, mert csak akkor szökhetsz meg, ha épp nem lát senki… Áhh… Kész! Annyira feszült a játék a vége felé már, hogy szinte levegőt is alig veszünk, és még a körmöm is majdnem elkezdtem már rágni egyszer kétszer. Sosem tudhatod, hogy a másik tudja-e, hogy te már tudod, hogy tudja, hogy tudod vagy éppen nem tudod. :D

ncsn87 
Mr. Jack (2006)

Mr. Jack (2006) társasjáték

Baromi izgalmas, úgy tűnik, nekem bejönnek ezek a két fős, aszimmetrikus, konfrontatív játékok. Minden karakter más képességgel bír. Izgi végig, megy a verseny. Mind a két szerep más taktikát kér. Tetszett.

Dexter79 
Mr. Jack (2006)

Mr. Jack (2006) társasjáték

Nem ajánlott, ha az ember fáradt, mert akkor hamar vége.
Jó, ha a játékos előre gondolkozik 1-2 lépéssel, mint mondjuk a sakkban, ha átlátja a lehetséges szituációkat.
Akkor is izgalmas, ha a Jack, és akkor is, ha a nyomozó szerepében vagyunk. Sőt még akkor is, ha nem mi nyerünk. :)


Hasonló játékok címkék alapján