Little Inferno (2012)

videójáték 2

Hogy mi a Little Inferno? Illetve: mi nem? Nos, egy érdekes kísérlet attól a két sráctól (kiegészítve egy harmadik barátjukkal), akiktől annak idején a World of Goo-t kaptuk. A zseniális játék „fizikai puzzle” meghatározásának mindkét eleme visszaköszön eme alkotásukban, csak külön-külön. A… [tovább]

Videók

Képek 3

Hirdetés

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Molymacska 
Little Inferno (2012)

Little Inferno (2012) videójáték

Ahhoz képest, hogy nem akartam játszani vele, elég durván ráfüggtem abban a másfél napban, amíg párommal ki nem játszottuk.
Nagyon érdekes, mert egyszerű, de közben mégis bonyolult a maga módján: egyszerű, mert egyszerű a grafikáűja, az alapelv, hogy égessünk el dolgokat, és csináljunk combokat, és hát valljuk be, a történet sem tartogat hatalmas fordulatokat spoiler. Közben pedig bonyolult, hiszen játszik a szavakkal, az értelmekkel, egy igazán érdekes, asszociációs játék, ami kezdetben könnyűnek tűnik, a végére meg iszonyatosan túlgondolja az ember, miközben az sem bonyolult, csak… egy más gondolkozás kell hozzá.
A tárgyak égetésénél nagyon érdekes volt, hogy mi hogyan „ég”, mert sokszor az is az asszociáció része, emellett pedig roppant érdekes, hogy mit tudtak összehozni a szerzők. Mert hát azért néhány tárgy elégetése tényleg vicces volt. Meg a nevek… hát igen, azok a nevek! A leprás lepricon, meg az alacsony önértékelésű nő… hát hatalmasak voltak :D (a tárgyak leírása is nagyon vicces, sokszor segítség is, de kihasználja a szóvicceket, a szövegkörnyezetet, a szituációk humorát).
Nekem nagyon bejött úgy, hogy nem szoktam számítógépes játékokkal játszani. Hasonló játékot kipróbálnék, ami vicces, és kicsit ilyen logikai, gondolkozós, meg minden. (párom a Portálra biztat, de én nem hagyom magam :D )


Hasonló játékok címkék alapján