Gibbous – A Cthulhu Adventure (2019)

videójáték 4

Erdélyben készült kozmikus horror-kaland.

Darkham, a megtört nyeregtetőivel, sötét sikátoraival és múltjában rejtegetett titkaival soha nem volt igazán barátságos hely, de manapság? Kooky kultuszok bukkannak fel mindenhol, és mindenki remegve suttogja a leggonoszabb könyv nevét:… [tovább]

Videók

Képek 5

Hirdetés

Most játszik vele 1

Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

Princze 
Gibbous – A Cthulhu Adventure (2019)

Gibbous – A Cthulhu Adventure (2019) videójáték

Kezdeném a rossz hírrel: bár a játék magyar felirattal jelent meg, ami a készítők egy részének anyanyelve is, sajnos nem sokkal üti meg a Google Translator szintjét. A jó hír, hogy a korrekció elvileg folyamatban van, úgyhogy talán előbb-utóbb az angolul nem tudók is élvezhetik a játékot. Talán ennek is köszönhető, hogy a barátságom nehezen indult a játékkal – a második fejezet elején mindenesetre átváltottam az angol nyelvre.

Bevallom őszintén, kicsit csalódott vagyok. Valahogy az előzetes alapján többet vártam, egy igazi laza kalandot, amin jókat lehet nevetni. Ez részben teljesült, mert bár kétségtelenül vannak remek poénok, néha kicsit túltolja a játék, és inkább lesz fárasztó, mint vicces. Valahogy a humor és a chtului mítosz nem áll össze koherens egésszé, és ez a legnagyobb baj; nincs meg a balansz, mert a végén a játék túl komolyan veszi magát. Másrészről viszont úgy álltam fel a stáblista végén, hogy pörögtek a fogaskerekek…

Technikai részről is kettős érzésem van. Szép a grafika, de valahogy kevésbé stílusos, mint mondjuk egy Curse of the Monkey Island. Az meg eléggé zavart, hogy a szájmozgás messze nem tökéletes az angol hang alatt. A szinkron amúgy rendben van, a karakterek is okésak, bár nálam Don figurája jobban betalált, mint Buzzé. És persze ott van Kitteh, aki egész sokszor lopja a showt.

Amibe viszont nem tudok belekötni – és ami egy point 'n' click játék egyik létfontosságú eleme –, azok a fejtörők. Ezek javarészt logikusan vannak felépítve és nem lógnak ki a környezetből, még az a pár nehéz feladat is megoldható, ha az ember töri kicsit a buksiját. Másrészt egész jó ötleteket is felmutat a játék a sok sületlenség mellett, de ez legyen meglepi!

Összegezve kellemes élmény volt, de az elvárásaimhoz nem tudott felnőni. Azért bátran ajánlom a stílus kedvelőinek, első játéknak szép teljesítmény. Remélem, a csapat következő játéka még jobban sikerül.


Hasonló játékok címkék alapján