Lamplight City (2018)

videójáték 18 2

A játékot Edgar Allan Poe és Charles Dickens könyvei inspirálták.

Videók

Képek 1

Hirdetés

Most játszik vele 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

ChEebor 
Lamplight City (2018)

Lamplight City (2018) videójáték

Főként a hangulata nagyon működőképes, annyira jól visszaadja ennek az alternatív, steampunk Amerikának a képét, amennyire lehet, miközben képes a viktoriánus regények hangulatát is magával hozni. A játék elég egyszerű, point and click, de nincs benne inventory puzzle, csak és kizárólag nyomkeresés és egy-két kisebb feladat. A cél a játékban található furcsa bűnügyek megoldása, amihez nem csak rengeteg beszélgetést és keresgélést kell levezényelni, de közben igyekeznünk kell korrektül is viselkednünk az emberekkel, elvégre egész történetszálakból zárhatjuk ki magunkat, ha szemetek és/vagy hülyék vagyunk. A szereplők nekem nagyon bejöttek, főleg főhősünk és „társa” működtek jól (szerintem volt egy kis Blackwell-beütésük is, de csak egy kicsit, elvégre végső soron az se biztos, hogy spoiler. Egyébként ezzel az epizodikus megvalósítással a játék nagyban hasonlít a készítők korábbi sorozatára, a Ben Jordanra is, ahol szintén hasonló ügyek sorozatát kellett megoldani, csak hát az még egy teljesen amatőr munka volt, ez meg egy vérbeli profi darab. Ezt is inkább azoknak lehet ajánlani, akik inkább a történetre kíváncsiak, és nem zavarja őket, ha a játék kissé a háttérbe szorul, de nekik mindenképpen.

Imma 
Lamplight City (2018)

Lamplight City (2018) videójáték

Nem mondanám kifejezetten point and clicknek, túl sok kombinálási lehetőség nincs benne, itt inkább a történet, a szereplők, az atmoszféra az erős. Olyan, mint egy jó kis krimi, az ember olvassa, hallgatja a remek szinkront (közben fejlődik az angolja), töpreng, néha megjelenik a kis lámpa a feje fölött. Néha meg nem érti, ez most hogy következett abból, de aztán elengedi. Mert nagyon jó. Tudjátok, könnyen lehet, hogy előző életemben rendőrférfi voltam, mert ez a szerep nagyon megy nekem :D Én vagyok Miles Fordham, magánnyomozó, mindennél drágább nekem a feleségem, Addie, de úgy érzem, az utóbbi időben kezdenek kicsúszni a dolgok a kezemből…
Aztán lesz itt minden, arisztokrácia, cselédek és munkások, a gazdag környék meg a Chum (milyen szép, beszédes név), gőzgépek és gőzgépellenesek, rasszizmus, nők és melegek a viktoriánus korban, sok vissza-visszatérő szereplő, és egy mindent átszövő rejtély… szerintem érdemes vetni rá egy pillantást.


Hasonló játékok címkék alapján