InBetween (2017)

társasjáték 12 2
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2

Két dimenzió ütközését játszuk le az InBetween kártyajátékban, egyik az emberek otthona, másik a szörnyek lakhelye. Csak az egyik oldal távozhat győztesen ebből a monumentális viadalból, de vajon ki lesz az?
(Forrás: tarsasjatek.com)

Képek 1

Hirdetés
InBetween (2017)

Kiemelt értékelések

Morn 
InBetween (2017)

InBetween (2017) társasjáték

Végre kipróbáltuk! Valamikor anno Győri Zoli Metagame reklám videójában láttuk ezt a csodát, és Stranger Things rajongóként kötelező darabnak éreztük. Csak persze drága ahhoz képest, hogy egy kis kétfős kártyajáték, és senki emberfiáról nem tudtuk, aki birtokolná, hogy legalább kipróbáljuk. Úgyhogy ezer puszi a Metagame-nek, hogy féláron vitték ki a Társasünnepre és a srác egyet eldugott nekem arra a tíz másodpercre, míg a nem messze nézelődő páromhoz futottam, hogy nééézd én ezt megveszem, nem érdekel, ez így most nem olyan drága és ha szar még el is tudnánk adni! (észérvek pipa) Szerencse, hogy ő is abszolút vevő volt rá. A szálláson aztán jól meg is tapiztuk, nézegettük, de hát hárman voltunk. Otthon meg védőztük egyből, de hát angol, és az azt jelenti, hogy én fordítok, magyarázok, és tudtuk jól azt is, hogy ha én magyarázok, az nem biztos, hogy olyan jó. Így váratott magára a játék, legalább is arra biztosan, hogy végre letegyem a munkát erre az évre.
A felesleges felvezető után: ez nagyon jó kis játék! Szuper kétfős mechanika, többféle nyerési lehetőséggel. Mindkét oldalnak megvan a maga erősségei (Townnak kevesebb szimbóluma van, nagyobb eséllyel kerülnek egyformák a kezébe, erős felszerelés lapokkal és egyéb lapokkal rendelkezik, a Creature meghódított karakterei pedig erősebbek és a nem annyira változatos kártyáival is jól tud operálni) és gyengeségei. Többféle stratégia is jó, nehéz megtalálni a középutat, mert egyszerre próbálod a másikat hátráltatni és magadat előtérbe juttatni. Nehéz megszerezni a személyeket, de szuper extrákat adnak az aktuális körhöz hozzá (akár az ellenfél körének a végén). Azt nehéz még kiegyensúlyozni, hogy haladj is előre a karakterek meghódításával, a te dimenziódhoz láncolásával, de közben legyen energiád a kártya extráinak kifizetéséhez, legyen elég (vagy egyáltalán legyen) kártya a kezedben, és persze figyelj oda a másik várható lépéseire is.
Nekünk nagyon bejött a játék, rákattantuk, tegnap szedtük elő, de már vagy 6 játékunk van benne. Az első tanuló kör után hamar belejöttünk, és mindkét oldalt kipróbálva nyertünk és veszítettünk is. Jó vétel volt, örülök, hogy gyűjteményünk része. Nem utolsósorban pedig gyönyörű! Minőségiek az alkatrészek, elfér a dobozában védőzve is, és a grafika… az tényleg nagyon befutó!

5 hozzászólás
Rendbonto 
InBetween (2017)

InBetween (2017) társasjáték

Jó kétszemélyes játék, viszont csak olyanoknak való, akik nem sértődékenyek. Mert ez a játék csakis arról szól, hogy szivassák egymás a játékosok, hogyan tegyenek egymásnak keresztbe. Több játszma után lehet csak jól kiismerni a kártyákat, és utána szórakozató a maga módján. Addig az ember csak próbálkozik és ismerkedik a lehetőségekkel. A grafika nagyon szép, nekem a Stanger Things című sorozat jutott rögtön eszembe.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján