iKNOW (2012)

társasjáték 15 4
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 2–6

Unod már a tipikus kvízjátékokat, ahol olyan kérdések vannak, amikről még csak hírből sem hallottál? Az igazi partijátékok izgalmára vágysz? Tedd próbára a Magyarországon most először elérhető iKNOW party és kvíz társasjátékot, ahol nem csak a tudás, de a vakmerőség is nagyban számít! A Tactic… [tovább]

Képek 1

Hirdetés
iKNOW (2012)

Magyar kiadó
Reflexshop

Más készítők
Tactic

Kedvencelte 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

wzsuzsanna 
iKNOW (2012)

iKNOW (2012) társasjáték

…jól ötvözi a klasszikus műveltségi játékokat az igazi partijátékok hangulatával.A játék különböző körökből áll, amikor az egyik játékos felolvassa a kérdést a többieknek. Ezek elég általános kérdések, például „Melyik híres ember?”, tehát értelemszerűen ebből még nem tudjuk a megoldást. Itt jön a segítő állítások szerepe, melyekből összesen 3 szerepel a kártyákon. A játékosok először megtippelik, hogy ők maguk hány ilyen állítás felolvasása után fogják tudni a helyes választ. Majd ezután jön a dupla csavar, ugyanis azt is meg kell tippelnünk, hogy ellenfeleink vajon jól, vagy rosszul fognak válaszolni. Zseton így nem csak a helyes válaszért, de a helyes tippelésért is jár.
A hivatalos játékszabályzat szerint 2-6 játékos számára készült, de én azt gondolom, 4 és 6 között igazán élvezhető (a 6 a legizgibb, hiszen így a válaszoló 5 játékos közül egyvalakinek muszáj bevállalnia, hogy egy állításból kitalálja a választ). Mi a családdal 4-en szoktuk játszani, és nagyon szeretjük. A korosztályt már kicsit nehezebb belőni. A játék készítői 15 év felett ajánlják, és ezzel nagyjából egyet kell értenem, hiszen feltételez egy alapműveltséget. Ugyanakkor nem csak a régimódi műveltségi területekkel találkozhatunk, hanem a mai zenékkel, filmekkel, hírességekkel kapcsolatos kérdésekkel is.
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.hu/2017/07/tactic-iknow.html


Hasonló játékok címkék alapján