Harry Potter és a Tűz Serlege (2005)

videojáték 21
Harry Potter és a Tűz Serlege (2005)

Fejlesztő
EA UK

Kiadó
Electronic Arts

Platformok
Windows

Kedvencelte 5

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Morn 
Harry Potter és a Tűz Serlege (2005)

Harry Potter és a Tűz Serlege (2005) videojáték

Eljutottam a temetőig, de ott aztán végleg megakadtam. Egész addig is csak azért vittem, mert hát HP, és miért ne, de hiába fejlődött a grafika, az egész játék csapnivaló egy rettenet volt. Túlságosan behatárolt volt, nem volt meg a szabad mozgás lehetősége. Pocsék.

Tony128 
Harry Potter és a Tűz Serlege (2005)

Harry Potter és a Tűz Serlege (2005) videojáték

Ritka szar!! Senkinek se ajánlom, borzalmas az irányítás, főleg a kameranézet miatt, korlátolt játékmenet, sztori alighogy van benne, az is csak a filmből lopkodva, a menüben csak feliratokat és automentést lehet állítani, amivel még nem is találkoztam! Az első 3 rész kenterbe veri, grafika ide vagy oda… Becsületből játszottam csak végig, bár az első 5 perc után törölnöm kellett volna.

mrsp 
Harry Potter és a Tűz Serlege (2005)

Harry Potter és a Tűz Serlege (2005) videojáték

Itt kezdett el zuhanni a HP játékok iránti érdeklődésem, ahogy egyre jobban fejlődött a grafika :(

kedaiyun 
Harry Potter és a Tűz Serlege (2005)

Harry Potter és a Tűz Serlege (2005) videojáték

A könyvek közül a Tűz Serlege az egyik kedvenc részem, és a filmet is szeretem. Ennek fényében úgy gondoltam, biztos jó a játék is. Hát nem az! Nem játszottam végig, a labirintusos résznél abbahagytam, miután semmilyen módon nem sikerült túljutni az első szörnyön, és huszonötödjére is meg kellett néznem ugyanazt az animációt, meg végigmenni odáig… A játéknak több hibája is van szerintem. Az egyik a kameranézet. A játék eldönti, hogy szerinte honnan kell nézni a dolgokat, nem lehet közelíteni vagy akár forgatni a kamerát. Akkor sem, ha az előtér kitakarja a játékost, láthatatlan helyről érkezik a támadás, sokszor azt se látom, mit csinálok. Ráadásul kizárólag billentyűzettel lehet irányítani, egér nincs. A másik, hogy a továbblépéshez minden pályát többször végig kell játszani, hogy összegyűljenek a megfelelő mennyiségben a tárgyak. Amikor elérünk egy nagy pajzshoz, akkor ott véget ér a pálya. A többihez újra kell játszani az egészet. Kinek volt ez a zseniális ötlete, hogy így legyen hosszabb a játékidő?
Térkép persze nincs a játékban, végül is minek az, csak foglalja a helyet. Gyenge pont még a történet, pontosabban annak hiánya. Én egyetlen dolgot sem fedeztem fel, amiből kiderülne, hogy ez egyébként a Tűz Serlegének a feldolgozása. Ja hogy az elején a kviddics-világkupa utáni menekülés van, meg a végén a labirintus. Másból sem áll az egész, csak menni kell és őrült módon varázsolni mindenre, ami mozog. A játék menüjében a beállítások alatt annyit lehet beállítani, hogy legyen-e felirat: igen vagy nem. Sem a felbontást, a hangokat, semmit… teljesen le van butítva az egész.
Számomra nagy csalódás volt a játék, a pályákon inkább hamar túl akartam lenni, nem volt benne semmi élvezet. A korábbi játékokban jó volt barangolni a Roxfortban, titkos helyeket keresni, beszélgetni a diákokkal, megvolt a hangulat. Itt a felsoroltak közül semmi nincs, még diákok se, mintha a Halálfalók már kipusztították volna az egész varázslótársadalmat. Harryn, Ronon és Hermionén kívül egy darab NPC nincs a játékban, kihalt minden, senki nem járkál a játékban. A varázslatokat nem emlékszem, hogy kellett megtanulni, de sok olyan rész volt, amit még nem lehetett bejárni az adott varázslat hiányában. Más játékban, ha ilyen részhez érek, akkor legalább kiír valamit, pl. hogy ezt a részt még nem érhetem el. Itt semmilyen instrukciót nem ad a játék, találd ki fejből, mire gondoltak a készítők.
Nem valószínű, hogy valaha újból nekifutok ennek a játéknak, mert inkább szenvedtem vele, és nem szórakoztatott.


Hasonló játékok címkék alapján