Ghostbusters: The Video Game (2009)

videójáték 12 4

A Ghostbusters: The Video Game keretein belül újra belecsöppenhetsz abba a hamisítatlan világba, amelyet szerzőpáros, Dan Aykroyd és Harold Ramis álmodott meg, és akik ebben a játékban is vállalták az epizódok és dialógok megírását.

Itt vannak megint, hogy megmentsék a világot…… [tovább]

Ghostbusters: The Video Game Remastered

Platformok: Xbox One, PS4, Nintendo Switch, Win

2019

Videók

Angol
Hirdetés

Várólistára tette 5


Kiemelt értékelések

LoneWolf 
Ghostbusters: The Video Game (2009)

Ghostbusters: The Video Game (2009) videójáték

Ez az IGAZI Szellemírtók 3! Ezt persze nem csak én mondom, hanem maga Dan Aykroyd jelentette ki, mikor készült a játék. A grafika ugyan előző generációs, (PS3 és XBox360) de szépen tartja magát, a hangok és a zene is a filmet idézi, míg hőseinket valóban az eredeti szereplőgárda kelti életre, így a humor is adott. Ezek mellett Dan Aykroyd és Harold Ramis írta a sztorit is, amire tehát szintén nem lehet panasz, nem beszélve arról, hogy elvarrnak pár olyan szálat is, amik a filmekben lógva maradtak. Olyan kísértetek, illetve karakterek térnek itt vissza, mint Walter Peck, 'Vigo, the Carpathian', (Továbbra is festmény alakban osztja az észt a főhadiszálláson.) az első rész könyvtárosa, (aki ezúttal egy kerek háttértörténettel is gazdagodik), Stay Puft, illetve Slimer, de Gozer követőinek vezére, Ivo Shandor is előkerül.
Ha ez nem lenne elég csalógató a Szellemírtó fanoknak, a gameplay sem elhanyagolható, hiszen a játék remekül vegyíti a 3rd person shooter és a puzzle elemeket, 'proton pack'-ünk pedig összesen 4 funkcióval bír, melyek között váltogatva, a hátunkon lévő kütyü is folyamatosan átalakul. Az ellenségek változatosak, ahogyan a helyszínek is, hiszen a főhadiszálláson kívül ellátogatunk hotelbe, múzeumba, könyvtárba, New York utcáira, a Central Park-ba, de még a szellemek világába is kiruccanást teszünk.
A játékban ezek mellett lehetőségünk nyílik fejleszteni a felszerelésünket, illetve szkennelni tárgyakat, szellemeket, különböző haszonos információkat gyűjtve, illetve a rombolható környezet okán azt is elkönyveli a rendszer, hogy mennyi kárt okoztunk a bevételünk mellett.
Végére a negatívum: Sajnos a PC-s változatból a co-op kimaradt így olykor izzasztó tud lenni, mikor egy falka szellemmel való csatározás, vagy épp boss fight közben az NPC társaidat kell élesztgetni, de jómagam is rengetegszer elvéreztem, mivel nem egy sétagalopp ez a szellemírtás.
Végeredmény: A film rajongóinak KÖTELEZŐ!
ui.: Ha a collectible dolgokra is fordítunk egy kis figyelmet, plusz nem vagyunk vérprofik, akkor a kampány egy olyan 8-10 óra alatt befejezhető.


Hasonló játékok címkék alapján