Kedvencelte 14

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

kedaiyun 
Disney's Aladdin (1993)

Disney's Aladdin (1993) videojáték

Az Aladdin. Meghatározó játékélményem volt, mert nagyon eltalálták a zenéket, az animációt, mindent. Sőt, megkockáztatom, a játék szinte jobban tetszett, mint a film… Délutánonként néha bementem az Orosházi Napló szerkesztőségébe, ahol anyáék dolgoztak, és ott játszottam ezzel, ahol már színes monitor is volt! A 2. pálya, ahol a pálmákon kellett ugrálni, akkor nagyon nehéznek tűnt, majd a 4. is. A végéhez képest viszont egész könnyűek voltak! Nagyon szerettem a sivatagos pálya zenéjét, és meglepődtem, hogy a PC-s verzióban más a zene itt, mint a Sega-változatban.
Ehhez kapcsolódik egy gyerekkori félreértésem is: a PC Guru egyik számában azt írta a cikkíró, hogy a 3. pályán le kell ütni a kosárban lévő ipsét. Az „ipse” szót azelőtt sose hallottam (2. vagy 3. osztályos voltam ekkor), és azt hittem, hogy az egy olyan szakkifejezés, mint pl. a janicsár. Persze mikor ezt előadtam, akkor mindenki nevetett, majd felvilágosítottak a szó jelentéséről.
Az Aladdinra visszatérve, egy jó kis játék mai szemmel is. Kár, hogy a DOS-os változatban egyes animációk nincsenek benne, de ez nem von le az értékéből.

ChEebor 
Disney's Aladdin (1993)

Disney's Aladdin (1993) videojáték

Nagy kedvencem volt ez a játék, talán a kedvencem a régi Disney platformosok közül. Jó, de nem bántóan nehéz pályák vannak (bár van 1-2 meredekebb menet). Az animációk haláliak, részletesen kidolgozottak, akinek anno Sega konzolja volt, az még többet is láthatott belőlük (de a PC-s is majdnem mindent tartalmazott).

Az Aladdin SNES változatával is játszottam, az mondhatni egy teljesen másik játék és elég lassan kullog Segás „testvére” mögött. Még akkor is, ha ez a CAPCOM játéka, akiknek akkoriban azért nagyon erős művei voltak. És alapvetően ez sem rossz, mint platformjáték, kellően nehéz, kellően szép, csak sajnos a rivális konzolra készült változat mindenben veri. És ezért a SNES változatra, ha lehetne külön pontozni, 7 csillagot adnék.


Ha tetszett, játssz ezzel is


3

The Lion King (1994) videojáték

3 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján