Fejlesztő játékok zóna

wzsuzsanna 
Fejlesztő játékok

Ebben a játékban főleg a finommotorikáé és a koncentrációé a főszerep, de ettől függetlenül simán megállja a helyét családi- vagy partijátékként is. A bukfencező majmok egyszerű, gyors játék, érdemes elővenni, ha csak kevés időnk van játszani (fejlesztő órákon bevezető vagy lezáró játéknak tökéletes).
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2017/08/bukfencezo-majmok.html

2 hozzászólás
wzsuzsanna 
Fejlesztő játékok

Sziasztok!
Fel is avatnám a zónát az első karccal, amiben a Piatnic Memo Palace című játékáról írnék egy kicsit. Egy olyan memóriajátékról beszélünk, ami elrugaszkodott a hagyományos keretektől, és egy frappáns ötlettel sokkal eredetibbre, szórakoztatóbbra sikerült, mint a klasszikus társai:
„A Piatnik Memo-Palace nevű játéka egy nagyon jól továbbgondolt és szépen kidolgozott memóriajáték. Adva van 16 nagyobb lapunk, melyen különböző helységek vannak, ezekből kell felépítenünk a házikónkat. Ezután külön kell választanunk a sárga, illetve a kék korongokat, melyeken a szupercuki állatos képek szerepelnek.Először a sárga kupacból kell felváltva húznunk, és itt jön a játék legfurfangosabb lépése: ezeket a korongokat ugyanis el kell helyezni a lakás különböző pontjain, méghozzá úgy, hogy egy kis történetet is kitalálunk hozzájuk (pl. a malac bement a könyvtárba, és miközben olvasgatta a Micimackót, forrócsokit kortyolgatott). Ha minden sárga korongot elhelyeztünk, jöhet a kék kupac, ahol az állatok párjai találhatóak. Amit kihúzunk, azt értelem szerűen meg kell találnunk a lakásban, ráadásul a történetre is emlékeznünk kell. Ha jól emlékeztünk, megtarthatjuk a korongokat.”
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2017/12/memo-palace.html

Hirdetés