Ticket to Ride Map Collection 1 – Team Asia & Legendary Asia (2011)

társasjáték 8 6
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2–6

Itt az első térkép-kiegészítő a Ticket to Ride-hoz, mellyel most Ázsiát vonatozhatjuk körbe, rögtön két térképen is. A játékhoz mindenképp kell a Ticket to Ride vagy a Ticket to Ride Europe alapjáték is!

A Team Asia térképpel négyen vagy hatan játszhattok, két fős csapatokat alkotva.… [tovább]

Képek 3

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Morn 

Tetszik, hogy „ki kell dobálni” a vagonokat néhány útvonalon, mert így még gyorsabbá vált a játék, pedig amúgy sem érzem elnyújtottnak (két fővel). Azért ezen a térképen is bőven elépítkeztünk egymás mellett, az Európánál jobban tudtunk keresztbe tenni egymásnak (nem lehet már foglalt útvonallal egy helyen lévő üresre sem építeni a két fős verziónál), de itt a gyorsaság, vagonvesztés miatt feladatkártyát sem húztunk olyan gyakran. Az Ázsia térkép is nagyon szép, tetszetős. Csak az itteni nevek sem könnyítik az ember dolgát. :D

perpetua 

Csak megírom már az értékelést, annak ellenére, hogy a Team Asia térképet még mindig nem próbáltuk ki (ami azért mókás, mert legtöbbször négyen játszunk, tehát a körülmények megfelelőek. :D ) Megvettem már 4 kiegészítő térkép dobozt, és persze vannak olyanok, amik kicsit kiemelkednek, de mivel mindegyik más újítást visz a játékba, mindegyiket másért szeretek.
Tehát Legendary Asia:
Nekem nagyon tetszik az elhasználódó vagonok ötlete. Miattuk megint kicsit máshogy kell gondolkodni, jobban kell gazdálkodni velük. Azt pedig már meg se kell említeni, hogy mennyire szépséges ez a térkép is, annyira imádom ezt a játékban, hogy szemetgyönyörködtető a látvány.

Laszlo_Molnar 

Két kiegészítő térkép, amelyekhez valamelyik alapjáték szükséges.
A Legendary Asia különlegességét a hegyi utakon elhasználódó kocsik jelentik: ezek külön stratégiai lehetőséget kínálnak, és következtükben érdemes kissé máshogyan játszanunk a játékot, mint megszoktuk.
A Team Asia a legjobb dolog, ami a TtR sorozattal történhetett: a párokban (tehát csak 4-en, vagy 6-an) játszható Ázsia-térképhez össze kell hangolnunk társunkkal a stratégiánkat anélkül, hogy komolyabban megbeszélhetnénk, vagy akár csak látnánk azokat a lapokat, amiket ő a kezében tart. A Ticket to Ride mindig izgalmas klasszikus, de ha sok tucat alkalommal játsszuk, ez a térkép és szabály az, ami visszahozza a legelső játszmáink csiklandós-körömrágós izgalmát.

Molymacska 

Mivel online játsszuk, ezért mi csak a Legendary Asia-val találkoztunk eddig.
Ami az alap USA térképhez képest más, az a kompok megjelenése, illetve a hegyi utak, amik nagyon szépen átvariálják Ázsia pontredszerét. Érdekes, mert elvesz egy vonatot, de az azért pontot, így megérheti, de közben a hosszabb útvonalak több pontot érnek még mindig. Ellenben a térkép nagyrészét beborítja, és sokszor akkor tudszteljesíteni is egy jegyet, ha több ilyen hegyi utat is kiépítesz. Extrém érdekes kérdés, hogy mit válassz, mire menj rá, és hogyan tartsd balanszban, hogy mindenre legyen elég kocsid.
Nekem az Ázsia elég szimpatikus, kellemes vele játszani. Érdekes benne, hogy Távol-Keletet nagyjából ismerem, de Közel-Kelet nagyon idegen nekem, így kis se mondjuk a városokat (és sokszor nagy megdöbbenés, hogy jé, ez a város itt van. Hát igen, nem voltam jó a térképes dolgokon).
Érdekes, és izgalmas játékvariáns számomra.


Hasonló játékok címkék alapján