Star Wars: The Force Unleashed (2008)

videójáték 21

A Star Wars: The Force Unleashed George Lucas népszerű scifi-fantasy világában játszódik. A játékban elsősorban Darth Vader titkos tanítványát kell irányítanunk, aki képességeit tekintve a világ egyik legnagyobb Erőhasználója lehet. Feladatunk felkeresni és elpusztítani a megmaradt… [tovább]

Star Wars: The Force Unleashed - Ultimate Sith Edition2009

Képek 5

SzereplőSzinkronhang
Starkiller / Galen MarekSam Witwer
Hirdetés

Most játszik vele 4

Kedvencelte 8

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

LoneWolf 
Star Wars: The Force Unleashed (2008)

Star Wars: The Force Unleashed (2008) videójáték

Erősen klasszikus God of War / DMC inspirálta darab és nem csupán a 'hack & slash' játékmenet miatt. A QTE-ekkel megoldott kivégzéseket és a fejlődésrendszer hasonlósága is igencsak feltűnő, de így is találunk benne bőven eredeti megoldásokat. Az erő használata igazán látványosra sikeredett, ahogy dobálhatjuk rongybabaként a rohamosztagosokat, vagy épp hozzájuk vághatunk különböző tárgyakat. Ezen képességek irányítása jedi türelmet igényel, mivel sokszor bosszantóan nem úgy, arra, és az a tárgy, vagy ellenség repül el, akire elvileg célzunk. (A legepikusabb jelenetet, aka. csillagromboló lehúzását sajnos ez is eléggé elrontotta.) A fénykard forgatása szerencsére picit egyszerűbb, kaszabolsz, (Sajnos nincs darabolás, mint a Jedi Knight széria esetében.) vagy védekezel, tömören ennyi, de idővel különböző kombókat is felold az ember, plusz különböző buffokat adó kristályokat, amitől változatosabbá válhatnak a csaták és ez leginkább a boss fightok, illetve az imperial guardok ellen vívott küzdelmeink során igencsak hasznos. (Külön extra, hogy a játék kismillió jelmezt tartalmaz, amiket a játék folyamán bármikor tetszés szerint cserélgethetünk, a kardunk színéhez hasonlóan.)
Rátérnék a legfontosabb elemre, ami természetesen a sztori. Az számomra csillagos 5-ös. Végig szidtam magamban a Disney-t, hogy ezt miért vették ki a canon-ból, mert ez akkor is egy vérbeli SW történet marad. Köröket ver az új trilógia eddigi két epizódjára karakterek és események terén is. Sam Witwer-ből tökéletes filmes főhős lehetett volna és ezt ez a játék tökéletesen bizonyítja, hisz Starkiller bekerült a Top 5 kedvenc karakterem közé is.
Hosszát tekintve nem túl hosszú, én 9 óra alatt befejeztem, de egy profibb játékos 7-8 alatt is simán lezúzhatja. Ennek ellenére is bátran ajánlom, mivel manapság már fillérekért az emberhez vágják a különböző online store-okban. (Egy 60FPS fixet nem árt leszedni hozzá, mert elég darabos alapjáraton és ez egy ilyen pörgős játéknál nagyon zavaró.)
ui.: A császárral vívott harc alatt konkrétan az idegbaj kerülgetett, szóval az irányítás után, amiatt vontam le a második csillagot.

Nightmare 
Star Wars: The Force Unleashed (2008)

Star Wars: The Force Unleashed (2008) videójáték

Bőven van benne akció, de sok benne a hiba. Nagyon nem tetszett, hogy a fénykarddal úgy kellett szétverni az ellenséget, mintha egy bunkósbot lett volna. A boss fight-ok nagyon nehezek, és nagyon sok ideig tartanak. A grafika szuper, de néha előfordulnak laggok, pedig a az ajánlottnál sokkal jobb gépen vittem ki.

MewIchigo_Fan_Daniel 
Star Wars: The Force Unleashed (2008)

Star Wars: The Force Unleashed (2008) videójáték

Annyira emlékszem, hogy naaagyon rövid volt. :D


Folytatása

Star Wars: The Force Unleashed II (2010) videójáték

Összehasonlítás

Star Wars: The Force Unleashed


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján