Orwell (2016)

videojáték 5

A kormányzati megfigyelés napjaink egyik legfontosabb közéleti témájává vált, a titkos iratok kiszivárogtatója, a Wikileaks alapítója, Julien Assange, és Edward Snowden pedig az amerikai kormányzat céltáblájává vált. Ezeket a témákat is feldolgozza az Orwell című játék, amiben egy olyan embert… [tovább]

Videók

angol
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Evione 
Orwell (2016)

Orwell (2016) videojáték

Az Orwell története szerint egy nyomozót alakítunk, akinek ki kell deríteni, hogy ki, illetve kik állnak a bontoni bombamerénylet mögött. Hozzáférést kapunk az ún. Orwell rendszerhez, melybe nekünk kell adatokat feltölteni különböző cikkekből, blogokból, egy olyan közösségi oldalról, ami nagyon hasonlít a Facebookhoz stb. Persze nem hiába kapta a rendszer az Orwell nevet: ha valakire a gyanú minimális árnyéka vetül, már felhatalmazást is kapunk arra, hogy kihallgassuk a telefonbeszélgetéseit, vagy beleolvassunk az e-mailjeibe, esetleg turkáljunk a telefonjában vagy a pc-jében. Az azonban rajtunk áll, hogy milyen információkat töltünk fel az Orwell-be és mi az, amit elhallgatunk.
A játék kezelőfelülete egyszerű és átlátható, tényleg olyan érzésem volt, mintha én dolgoznék az Orwell-ben. A sztori is kellőképpen csavaros. Szóval mindenképp ajánlom, ha szeretnétek egy gondolatébresztő kis játékkal játszani.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján