Iji (2008)

videójáték 1

Iji és testvére, Dan munkahelyi látogatáson járnak a katonai bázison. Egyszer csak egy idegen faj, a Tasen jelenik meg és lebombázzák a várost. Iji több hónapra kómába esik, és amikor magához tér, akkor az idegenek már uralják a Földet. Csakhamar az is kiderül, hogy a bázis tudósai… [tovább]

Képek 4

SzereplőSzinkronhang
IjiAnna Ashabova
Elite KroteraErik Sjöstrand
Komato AnnihilatorErik Sjöstrand
Komato BeastErik Sjöstrand
Annihilator IosaAnnette Nielsen
Tasen EliteAnnette Nielsen
Komato AssassinAnnette Nielsen
Assassin AshaOla Holmdahl
Assassin AnsaksieCamila Dalence / Lisa Lenkel / Louise Stigell
DanHenrik Engström
Komato TrooperHenrik Engström
Komato BerserkerMonika Mikucka
Tasen CommanderMiguel Nalvarte
Tasen SoldierBirgitta Johansson
Tasen ScoutJohannes Helgesson

Kiemelt értékelések

ChEebor 
Iji (2008)

Iji (2008) videójáték

Azért hatalmas respekt és tisztelet jár Daniel Remarnak és barátainak, hogy összehoznak egy ilyen játékot, aztán ingyen osztogatják a népnek. Az Iji ugyanis egy kiváló alkotás: izgalmas és tragikus sci-fi akció, átszőve bizarr és sötét humorral. Az egyszerű grafika valójában egy igen kidolgozott művet rejt, amiben ráadásul sok lehetőségünk van kombinálni: békések is lehetünk, megoldható a játék anélkül, hogy akárcsak egyetlen ellenfelet megölünk, de az is teljesen jó megoldás, ha belevetjük magunkat a tömegbe és kegyetlenül lelövünk mindenkit. Külön hatalmas, hogy az elején Iji minden ölés után bevág egy kétségbeesett „Sorry”-t, de ha nagyon nagy a kill countunk, akkor már a „Yeeaargh!”-ot fogjuk hallani.
A pályatervezés elég jó, van egy-két kihívós rész amúgy is, a secreteket pedig nagyon jól eldugták, sokat kell gondolkozni akkor is, ha esetleg tudjuk, mit akarunk, és gyakorta a fegyverek sajátosságait is be kell vetni. A történet szintén nagyon szuper, főleg mert úgy marad a pálya végig ugyanaz, hogy közben nagyon sok minden másképp alakulhat.
Van jó pár bónusz kihívás, ami a játék végigjátszása után is sok mókát nyújt (külön kiemelném a Sudden Death módot, ahol mindenkinek 1 HP-ja van, még a bossoknak is).
Mindehhez pedig nagyon jól megírt, zúzós zene társul, ami kiválóan kíséri az eseményeket.


Hasonló játékok címkék alapján