Divinity: Original Sin (2014)

videójáték 9

Egy fiatal Forrásvadász szerepét öltöd magadra: a feladatod, hogy megszabadítsd a világot azoktól, akik a legmocskosabb mágiákat használják. Miközben egy rutinszerű gyilkossági nyomozásba kezdesz, egy olyan összeesküvés kellős közepén találod magad, amely azzal fenyeget, hogy elpusztítja az idő… [tovább]

Enhanced Edition2015
Hirdetés
Divinity: Original Sin (2014)

Fejlesztő
Larian Studios

Platformok

Most játszik vele 2

Kedvencelte 4

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

piciszusz 
Divinity: Original Sin (2014)

Divinity: Original Sin (2014) videójáték

Nagyon sokszor újrakezdtük, hogy megtaláljuk azt a két karaktert, ami a legjobban fekszik nekünk és kiegészítik egymást a skilljeikkel, hogy végig lehessen vinni a játékot. Végül meg is találtuk, de ennek ellenére se sikerült befejezni.

5 hozzászólás
Princze 
Divinity: Original Sin (2014)

Divinity: Original Sin (2014) videójáték

Röviden: Köszönöm, Larian!

De ez a játék megérdemli, hogy részletesebben beszéljek róla. Anno nagyon szerettem a klasszikus Baldur’s Gate 1-2, Icewind Dale 1-2 és Planescape: Torment játékokat, aztán a 3D-sebb megoldásokat már nem követtem. 2015-ben a Pillars of Eternityt viszont nagyon vártam, viszont a Divinity: Original Sinről nagyjából csak 2 évvel később szereztem tudomást, mikor a Torment: Tides of Numanerával játszottam. Azóta terveztem kipróbálni, de csak most került rá sor. Erre mondják, hogy jobb későn, mint soha. Ami amúgy motivált, hogy a stúdió csinálja a Baldur’s Gate 3-at, és kíváncsi voltam, jó kezekbe került-e.

Miután rájöttem, hogy a controlleres irányítás nem nekem való ebben a játékstílusban, már semmi nem akadályozott meg abban, hogy végigvigyem a játékot, bár a rejtvények azért megizzasztottak helyenként. De vannak annak valami bája, hogy órákon keresztül keresel valami kapcsolót, vagy gyújtogatod a gyertyákat összevissza, mire rájössz, hogy túlbonyolítottad a dolgot :)

Bár élveztem a Pillarst is, de ez a játék sokkal jobb. A PoE képes volt elengedni, a Divinity viszont nem. Maga a cselekmény is érdekesebb, a körökre osztott, akciópontokra alapuló harc meg részemről sokkal kezelhetőbb, mint a klasszikus élőben küzdök, miközben nyomkodom a szünet gombot a parancsok kiosztása miatt. Tetszik, hogy lazára van véve a karakterfejlesztés, ezért ha menet közben más irányba szeretnél menni, annak sincs akadálya. Jópofák a küldetések is, maga a világ is tetszetős, illetve nekem a játék humora is átjött. Beszélgetni az állatokkal pedig csupa móka!

Ami nem tetszett, az hogy néha pásztázás közben a kamera nézetet vált, meg hasznos lett volna egy olyan beállítás, ami az ellenség lépéseit felgyorsítja harc közben. Emiatt a végső csata a sok-sok résztvevővel elég hosszúra nyúlt. Amúgy nem tetszett az sem, hogy egyjátékos módban is kő-papír-ollózik a két főhős (amikor próbálsz válaszolni egy kérdésre, és tudod, hogy jó, de a másik karakter MI-je közbe szól, hogy szerinte nem az a helyes megoldás), de 60 óra után rájöttem, hogy ez kikapcsolható. Co-opban viszont biztos jópofa :)

Összefoglalva szuper a játék, és ha minden jól megy, a következő Original Sin legkésőbb jövőre terítékre kerül.

Thorpapa 
Divinity: Original Sin (2014)

Divinity: Original Sin (2014) videójáték

Rég játszottam ilyen szórakoztató, izgalmas, és taktikus RPGvel :) Nagyon humoros kis oldschool fantasy. Érdekes, hogy ps4en voltak bugok, és néha úgy lagolt, ahogy a legdurvább grafikával rendelkező játékok SEM :(


Hasonló játékok címkék alapján