Az X bolygó nyomában (2022)

társasjáték 13 2
The Search for Planet X
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 1–4

Az X bolygó nyomában egy könnyen tanulható társasjáték, 1 – 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2020-ban. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció… [tovább]

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Bet 
Az X bolygó nyomában (2022)

Az X bolygó nyomában (2022) társasjáték

Egy igényesen kivitelezett „egyszerű” következtetős játék. A Club2% és az Einstein-rejtvények logikai feladványos halmazába tenném: itt üstökösök, aszteroidák, törpebolygók, gázfelhők, és az X bolygó sorrendjét, helyét kell kilogikázni.
Egy applikáció adja az új feladványokat és információkat az alapján, ahogy kérjük (pásztázás, keresés, kutatás), és ellenőrzi a tippeket (elméletek). Az applikáció minimalista.
Solo módban egy robot virtuális játékossal versenyzünk. Be lehet állítani, hogy az elején mennyi információval kezdjünk (géniusz esetén 0 infó). Eddig még nem igazán van sok sikerélményem a robot ellen, kemény dió megelőzni az X megtalálásában.
A játéktábla nagy mérete ugyan egyáltalán nem indokolt a játékmenet szempontjából, de az biztos, hogy fílinges, és sokat tesz hozzá a élményhez, azt prezentálja, ahogy a Föld kering a Nap körül.
Egy vastag papírtömb is tartozik a játékhoz a felrajzolt rendszerrel, melyen tudunk jegyzetelni, rajzolgatni, pontokat írni, szerintem ceruza és papir kategoriába is mehet.


Hasonló játékok címkék alapján