Alice: Madness Returns (2011)

videojáték 17 23

A történet szerint 11 évvel járunk az első rész eseményei után – pont annyival, amennyivel az első rész megjelenése után is járunk jelenleg –, és mint tudjuk, az első rész végén Alice megmenekül az elmegyógyintézetből, így most egy pszichiáter kezelése alatt áll, de legalább szabad lehet a… [tovább]

Videók

angol

Képek 8

Hirdetés

Most játszik vele 3

Kedvencelte 21

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

kedaiyun 
Alice: Madness Returns (2011)

Alice: Madness Returns (2011) videojáték

A második teljes végigjátszás után mégiscsak jár az 5 csillag. Az első rész nagy kedvencem,
és ez is azzá vált. Korábban írtam már róla hosszabban a blogomban (http://xiaoxindihua.blogspot.hu/2016/01/jatekelmeny-ali…), úgyhogy most csak az azóta tett újabb megfigyeléseket írom le.
Így többedik végigjátszásra (azért többedik, mert a 100%-hoz néhány rész újra kellett játszanom) is magával ragadott ez a sötét hangulat. Szinte minden fejezetben voltak kedvenc és utált részeim, a fejezetek közül a távol-keleti és a kártyás-sakkos volt, amiket a legjobban szerettem. Az utolsó, babaházas fejezetet pedig továbbra is a legnyomasztóbbnak tartom az összes közül.
Alice karakterével kapcsolatban most arra jöttem rá, hogy szerintem ebben a játékban ő egy abszolút pozitív hős, sokkal pozitívabb, mint az első részben. A játék első része teljesen új megvilágításba helyezte Alice Csodaországban átélt kalandjait, és ott Alice egy kicsit szarkasztikus, de szomorú lányként jelent meg, aki megjegyzéseivel sötét hangulatot teremtett. Ebben a részben viszont Alice inkább egy olyan hős, aki küzd a múltjával, újra és újra átéli a traumát, minden kezelés ellenére. Hiába fröcsög a vér a játékban, és egyre bizarrabb helyek és szörnyek tűnnek fel, Alice kijelenti, hogy nem harcolni tért vissza, és a játék folyamán többször is kifejezi a vágyát a mesés, békés Csodaország iránt. Emellett persze ott van a dühös Alice is, aki az abszolút gonosszal száll szembe. Szóval szerintem kicsit félrevezető volt a játék egyik első trailere, szerintem Alice nem egy pszichopata gyilkos karakter.
Ami az irányítást illeti, most már sikerült elég jól kezelni a játékot. Ez alkalommal gyakrabban használtam a teáskannát és az esernyőt, melyek nagyon hasznosak. Ugyanakkor még mindig sikerül mellényomni a billentyűzeten, emiatt pl. a kitérést nem nagyon használtam, és sokszor beragadt a fókusz is. Lehet, hogy egy rendes billentyűzettel vagy kontrollerrel jobban ment volna, mint laptopon. Két dolog továbbra is rendkívül idegesítő, az egyik, amikor sikerül egy pixelben elakadni, a másik pedig a kameranézetek indokolatlan váltogatása bizonyos részeken, pl. amikor fix kamerára vált egy titkos helyen, vagy amikor fix kamerára vált, hogy megmutathassa, merre kell majd menni. Értem, hogy miért van, csak néha teljesen indokolatlanul használják ezt a módszert.
Összefoglalva, szerintem jó kis játék, megéri újból végigjátszani, gyűjtögetni az emlékeket, üvegeket, vagy csak néha egy-egy kedvenc részt újra betölteni és játszani.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján