A detektív – Claire Harper színre lép (2023)

társasjáték 10 1
Suspects: Claire Harper Takes the Stage
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 1–6

Oldjatok meg három Agatha Christie-hangulatú bűntényt!

A detektív – Claire Harper színre lép történetközpontú, kooperatív nyomozós kártyajáték. A játékosoknak három – Agatha Christie regényeinek hangulatát fantasztikusan visszaadó – bűntényt kell közösen felderíteniük. (Akár egyedül is… [tovább]

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

Willow 

Nagyon hasonlít a Crime Zoom társasokhoz csak szerintem kicsit nehezebb. 3 ügyet kell megoldani, amik (szerintem) egyre nehezebbek. Mindegyik eset egy icipicit kapcsolódik egymáshoz, szóval sorban érdemes az ügyeket megoldani.

A játék elején egy bevezetőt kell elolvasni, ebből lehet megtudni, hogy pontosan mi is történt. (És ebben mondják el a gyanúsítottak neveit is, nekem az egész játékban az volt a legnehezebb, hogy megjegyezzem kinek mi a neve xD) Mindegyik ügyhöz tartozik egy térkép, ezeken vannak a helyszínek feltüntetve, illetve mindegyik helyszínhez tartozik egy szám. A helyszíneket átvizsgálásához csak egy pakliból kell felhúzni a helyszínhez tartozó számot. A személyek kikérdezése ugyan így zajlik, csak a hozzájuk tartozó számok nem a térképen vannak feltüntetve. A bevezető lap tartalmazza azokat a kérdéseket, amikre választ kell adni, a kérdések megfogalmazása segít, hogy például hány gyilkos van, és a 2. és 3. feladatban le is írja, hogy honnan lehet kitalálni a gyilkos kilétét.

Miután minden kérdésre megvan a válasz egy borítékból kell elővenni egy lapot, amire részletesen leírták a megoldásokat.

Minél hamarabb sikerül a kérdésekre válaszolni (azaz minél kevesebb lapot kell felhúzni a pakliból) annál több pontot lehet szerezni. Én kíváncsi voltam az összes lapra szóval mi mindegyiket felhúztuk, de meg lehet oldani az ügyeket az összes lap felhúzása nélkül is. Pici szerencse van benne, mivel sokszor azokon a lapokon voltak fontos információk, amiket mi a játék vége felé húztunk fel.


Hasonló játékok címkék alapján