Társasjátékos hírek zóna

Imma 
Társasjátékos hírek

"LENNÉL NÁLUNK JÁTÉKTESZTELŐ?
Rád várunk!
Szeretnél belesni a Pagony kulisszái mögé és elsőként megtudni, milyen lesz a készülő Ruminis társasunk?"

https://www.pagony.hu/cikkek/lennel-nalunk-jatektesztel…

Imma 
Társasjátékos hírek

„Hogyan lesz egy ötletből társas? Mit tart szem előtt a tervező, ha óvodásoknak készít játékot? Mi a helyzet a hazai társasjátékokkal? Ezt mind megkérdeztük a legújabb Pagony-társas, az Építs velem, Boribon! tervezőjétől, Lencse Mátétól. Olvasd el, mit válaszolt!”

https://www.pagony.hu/cikkek/lencse-mate-jatektervezo-i…

Kapcsolódó készítők: Lencse Máté

CsepeliManó 
Társasjátékos hírek

Városépítés felsőfokon ► Magnate: The First City – Kibontjuk

https://youtu.be/nCAobQV5I28

Hirdetés
CsepeliManó 
Társasjátékos hírek

Duzzasztómű a Delta Visiontől – Vízi világ

A nagy háborúnak vége, de egy másik van kibontakozóban, amit nem fegyverekkel és katonákkal, hanem okos tervezéssel, rengeteg munkagéppel, és a víz erejével vívnak meg egy alternatív múltban, egy komplex gazdasági stratégia formájában.

Első játékos szerzőként maradandót alkotni nem éppen egyedi eredettörténet, különösen, ha ehhez komoly hátszél is társul. Simone Luciani utóbbi egyik legtökéletesebb definíciója, hiszen a karrierje kezdetét 2009-re datáló alkotó olyan alapművek megszületéséhez járult hozzá, mint a Tzolk'in, a The Voyages of Marco Polo, a Grand Austria Hotel, vagy épp a Lorenzo il Magnifico. Ezek egy jelentős része nem kizárólagosan az ő munkája: napjaink egyik legtermékenyebb és legsikeresebb szerzője előszeretettel kooperál hazai terepen, társszerzőként, mentorként is egyengetve társasok sorsát. Így került a képbe az eredetileg 2019-es Duzzasztómű is, amely Tommaso Battista, egy újdonsült tervező első játéka, mely a komplex gazdasági stratégiák műfajában igyekszik viharos sikert aratni – szó szerint.

https://www.pcguru.hu/hirek/tarsalgo-delta-vision-duzza…

CsepeliManó 
Társasjátékos hírek

Dune: A Game of Conquest and Diplomacy a Gale Force Nine-tól – Fűszerút

A legendás társast feltámasztó GF9 az eredeti alkotók közreműködésével készítette el annak egyszerűsített, közérthetőbb változatát, 20-40 percbe sűrítve a fűszerért folyó háborút!

Magyar nyelven sajnos nem, angolul viszont nagyon is jól dokumentált a Dűne-társasjáték azon kacifántos története, amely 1979-ben, az első verzió megjelenésével indult, és 2019-ben, 40 évvel később fejeződött be. A jogviták okán évtizedeken át kereskedelmi forgalomba nem kerülő, forradalmi játékötleteket tartalmazó társas annyira nagy hatással volt az iparra, hogy bizonyos elemei mind a mai napig visszaköszönnek még a legmodernebb játékokban is. Sőt a jogi útvesztőket kikerülve egyszer még át is skinezték, a Twilight Imperium köntösébe (Rex: Final Days of an Empire) bújtatva zseniális játékmenetét. A Gale Force Nine közreműködése, na meg a Dűne-univerzum modernizálásának előszele kellett ahhoz, hogy ez a legenda egy második életet kapjon, de az új filmváltozat volt a katalizátora annak a sokak számára indokolatlan törekvésnek, amely a Dune: A Game of Conquest and Diplomacy megszületéséhez vezetett.

https://www.pcguru.hu/hirek/tarsalgo-gale-force-nine-du…

CsepeliManó 
Társasjátékos hírek

György János első munkája az Uradalom, mely egy könnyed roll and write társasjáték, amely a középkori birtoktervezés szépségeibe enged betekintést :)

https://youtu.be/QlDAawg79yA

Kapcsolódó játékok: Uradalom

Uradalom (2021)

Darth_Revan 
Társasjátékos hírek

Most láttam, hogy megérkezett a Hősök útja – Call to Adventure – című játék legújabb folytatása, (vagy változata?), az Epic Origins rengeteg új kártyával, plusz módosítás is van hozzá. Most már a játék elején a fajunkat is meg lehet határozni….
Eddig ott volt a Name of the Wind kiegészítő, (Patrick Rothfuss fantasy regényei alapján) majd jött a folytatás, a Stormlight Archive Brandon Sanderoson Viharfény krónikák regényei alapján. És most itt az új változat, az Epic Origins is.
Nagyon remélem, hogy mindezek jönnek majd magyarul is.
https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó játékok: Hősök útja · Call to Adventure: Name of the Wind

Hősök útja (2018) Call to Adventure: Name of the Wind (2019)

Imma 
Társasjátékos hírek

A Dragomino nyerte a Spiel des Jahres 2021 gyermekkategóriáját.

Kapcsolódó játékok: Dragomino

Dragomino (2020)

hemynight 
Társasjátékos hírek

Elindult a The Witcher: Old World Kickstarter-projektje, június 11-ig lehet backelni. :)
https://www.kickstarter.com/projects/goonboard/the-witcher…

És úgy néz ki, a Delta Vision hozza majd magyarul is:
https://www.facebook.com/DeltaVisionKiado/posts/1015890…

1 hozzászólás