Melyik az a játék? zóna

Minitron 
Melyik az a játék?

Sziasztok!

Én egy kis gagyika játékot keresek gyerekkoromból. A játékmenet sem volt összetettebb: szigeteken kellett mászkálni, kulcsokat gyűjteni, őszintén, már arra sem emlékszem, mi volt a játék célja :D Annyi maradt meg, hogy lehettél fiú és lány karakterrel is, tárgyak keresésekor egy nagyító volt a kurzurod és ha a nagyítóval kattintottál, akkor ilyen gumiszerűen kiugrott egy tárgy, ami pl. addig bokor mögött volt.

Hajrá :D és köszi :)

worsi 
Melyik az a játék?

Hogy hívják azt a társast, amit ketten játszanak, be kell dobálni a korongokat a függőlegesen álló, lyukas izébe, és az nyer, akinek meglesz négy egyforma színű vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan? (A mienknek kék volt a doboza/táblája, és pirosak meg sárgák a korongok.)

3 hozzászólás
Nightshade 
Melyik az a játék?

Sziasztok!
Nagyjából 8 évvel ezelőtt játszottam egy online játékkal, de sajnos nem emlékszem a címére. Hátha Ti tudtok segíteni.
Maga a játék (ha jól emlékszem) point and click jellegű volt. A lényege az volt, hogy egy srác épp hazaért, mikor kiderült, hogy a haverjai bulit rendeztek nála. Az a feladata, hogy kitakarítsa a lakást, bejusson minden helyiségbe (ehhez kulcsokat kell keresni), és kirúgja a még bent lévő „vendégeket”.
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!

1 hozzászólás
Lézer 
Melyik az a játék?

Sziasztok :)
A kérésem nem konkrét játékra vonatkozik,
hanem egy játékkategóriára. Gazdasági témájú társasjátékokat tudnátok ajánlani? Köszönöm a segítséget.

4 hozzászólás
IBagci 
Melyik az a játék?

Sziasztok!
Nemrég játszottam egy játékkal, aminek nem emlékszem teljesen a nevére. A lényege az, hogy lerakunk különböző hatszög alakú lapokat, amin van búza, kő, anyag, fa és bárány, ehhez tartoznak kis kártyák is. Ezekre rakunk kör alakú betűket/ számokat.A játék elején mindenki elhelyez két utat és falut , majd felfordítjuk ezeket a kör alakú dolgokat, hogy lássuk mi hol van, majd dobunk két dobókockával és ahol van a falud és olyan szám van, akkor kapsz valamit, ami a hatszög alakú lapon van. Van még egy rabló, amihez hetest kell dobni és akkor mozgatható. Meg vannak kikötők.
Canon vagy Kanon lehet a neve. Remélem valaki ismeri! ❤

2 hozzászólás
Silver_Lili 
Melyik az a játék?

Újabb kérdésem lenne. A játékban vakondok szerepelnek, a hatszögletű táblának három szintje van (lefelé). A vakondokat be kell juttatni a lyukakba, hogy a következő szintre eljuthassanak.

2 hozzászólás
Hirdetés
BiRo 
Melyik az a játék?

Ez egy nem szokványos kérdés.

Melyik volt az a játék amit 1-2 (max 3) éve lefutattak emulált windows 98-on és tökéletesen lefutott felismerhetetlenül lebutított grafikán (én valamiért a wolfenstein the new order-re emlékeztem, de nem találom az összehasonlító képet/videót)
Olyan mértékű grafikai változásról volt szó, mintha a mostani és az régi tomb raider-ek grafikáját hasonlítanánk össze.

Diantika 
Melyik az a játék?

Sziasztok!
Két kb 2000es évek beli játékot keresek, vagy böngészős, vagy letöltősek voltak. Mahjong játékok, sztorival és nagyon szép grafikával.
Az egyiknél egy idős hölgy teakertjében teázunk és a pályák megoldásával levelekt és egyéb emlékek kerülnek elő, és így körvonalazódik a múlt.

A masik főszereplője egy kínai kislány, akinek a faluját lerombolta egy sárkány (?), és elindul megkeresni. Rengeteg helyszínen kell áthaladnia, hegyeken, falvakon stb.

Köszönöm :)

1 hozzászólás
Silver_Lili 
Melyik az a játék?

Ááá! Ez az én zónám!:)))
Hátha tudtok nekem segíteni…

Az egyik játék hatszögű kövekből áll, melyek rovarokat ábrázolnak (hangyákat, pókokat, szöcskéket és még valamit, amire nem emlékszem, és egy méhkirálynőt), az egyik játékosé fehér alapon, a másiké feketén. A különböző figuráknak különböző tulajdonságaik vannak (a szöcske pl. át tud ugrani a rovarok túloldalára). Felváltva teszik le a hatszögeiket a játékosok, a cél a méhkirálynő körbezárása.

A másik egy vikinges vagy kalózos taktikai játék sakkos szabályokkal, ahol a különböző kártyáid szerint tehetsz le bábukat a négyzetrácsos táblára. Vannak kijátszható előnyök. Elég bonyolult, ezért sajnos már nem emlékszem pontosan a játék menetére. Valami olyasmi rémlik, hogy a táblán lévő bábuid száma határozza meg, hogy futóként, lóként vagy bástyaként viselkednek-e…

Mindkettőt tavaly (vagy tavaly előtt? összefolynak az évek) játszottam Békéscsabán egy „Egészségnap” nevű rendezvényen, ahol pár játékkal ingyen lehetett játszani. Egy 20-30 éves srác saját játékai voltak, és azóta nyomozok utánuk, mert nagyon tetszettek.:)

4 hozzászólás
pla 
Melyik az a játék?

Üdv.
HELY: Szakközépiskola 2005. 9. osztály. Informatika terem.
JÁTÉK: tankos, 2D, oldalnézetes, két tank egymással szemben, fúj a szél, ballisztikus fegyverek, ha tankot ér, sérül, ha a talajt, lejjebb csúszik, erózió következik be.
Melyik lehet ez ?
Köszi előre is !

3 hozzászólás