Melyik az a játék? zóna

Saori 
Melyik az a játék?

Sziasztok!

Tudom, hogy flash játékokból van/volt vagy egy milliárd, de azért leírom, hátha. A 2000-es évek eleje-közepe felé volt a sulimban nagyon népszerű, platformos játék (valszeg miniclip).
Grafikájában kicsit részletesebb, olyan Oroszlánkirály-Aladdin szint, egy dzsungelben játszódik, sötét színek, sok moha meg inda meg ilyesmi.
Nekem úgy rémlik, az volt benne nagyon nehéz, hogy a karaktered (ami talán egy kalapos vagy talán egy szőke felfedező/kincskereső fickó volt) saját magától ment előre, te csak az ugrásokat tudtad irányítani. Asszem közben aranyat is kellett gyűjteni.
Leginkább csak az az élmény maradt meg, hogy mikor info órán végeztünk a feladatunkkal, mindenki elindította, miniclip logó, visszaszámlálás, és fut a karakter egy sötét dzsungelben és nyomjuk a space-t mint a hülyék. :D

Előre is köszi ha tudtok segíteni! :)

1 hozzászólás
Tatjana_Larin 
Melyik az a játék?

Sziasztok! Egy régi PC játékot keresek a ’90-es évek végéről, 2000-es évek elejéről (=nagyjából 2007-ig bezárólag), 2D-s rajzfilmszerű grafikával
Arra emlékszem, hogy logikai feladatok voltak benne, és egy őrült tudós, aki a menüben és a feladatok előtt mindig ott volt (talán közben is)
A feladatok között voltak pl. rabszöktetés a börtönből (ha a villanykörtét anélkül akarod kicsavarni, hogy leoltottad előtte, akkor megégeti a kezed), oszlop építés (többféle anyagot lehetett rétegezni, és tartósnak kellett maradnia, a márványra kifejezetten emlékszem), kötéltáncos, sakkozás, pénzmérés
Nem volt se felül-, se oldalnézetes, inkább helyszínek voltak egy-egy feladatnál, mint pályák, az egész megrajzolva
A főmenü valószínűleg kék volt
Évek óta próbálom megkeresni, de sehol nem találtam, és fogalmam sincs mi volt a neve, remélem ti tudtok segíteni :)

5 hozzászólás
Swoosh 
Melyik az a játék?

Nagyon nagyon rég (20 éve? LOL) volt egy PC játék, ami ilyen technikai építési – láncreakció dolog volt

Minden szint 1 képernyő s ilyen olyan dolgokat kellett egymás mellé rakni mint pld gumiasztal, rajta pattogó kugli golyó, ajtók, kapcsolók, propeller/lufit hajtani. A cél meg pld egy kapcsoló elérése / bekapcsolása volt.

Nagyon ötletes dolognak tűnt de nem feltétlenül azt a játékot keresem, hanem olyan típusú játékot. Van ezeknek valami gyűjtőnevük?

Egy hasonlóval játszodtam, telefonon ( Cut It: Brain Puzzles (2020) ) , de kíváncsi lennék, hogy mi ennek a kategóriának a legelismertebb játéka.

Nem számít hogy PC vagy android, egyszerűen csak megnéznék pár filmecskét ehhez.

Köszi

4 hozzászólás
Alessana 
Melyik az a játék?

Sziasztok!

Ahogyan törpölök, sehogy sem jut eszembe egy játék címe amivel még zsenge ifjú korom kocka hajnalán játszottam PS-n.
Egy ilyen adventure játék volt több pályával. Annyi van még, hogy egy rókával kellett egy középkori pályán játszani. És volt egy amiben egy lányrókával kellett a kínai Nagy Falon menni (most lehet hülyén hangzik, de volt benne egy tigris is akin lovagolt a karakter?)

Köszönöm aki tud segíteni!

3 hozzászólás
bonnie9 
Melyik az a játék?

Androidos kb. (max. 8 éves) játékot keresünk férjjel. Az volt a lényege, hogy repülőket kellett lehozni a levegőből, úgy, hogy ne ütközzenek, mintha a színeknek is lett volna jelentősége, egyszerű grafika, és egyre több és több jött.
Köszönöm, ha valakinek van ötlete.

2 hozzászólás
BiRo 
Melyik az a játék?

Sziasztok,
Volt régen pc-re egy játékom.
Azt hiszem még a win98-as időszakból.
Mini bárka szerű fa hajó cutscene-nel kezdődik a játék, ha jol emlékszem. Folyón haladnak, és valami hajótörést szenvednek, talán vizesésnél.
Legalább 5 karaktert tudunk irányítani felvaltva barmikor, az f1 f2…. f5 gombokkal valtogatva.
Ugyesen kell maszkalni a dzsungelben, mert jonnek a krokodilok es megtamadnak, igy célszerű olyan helyen hagyni az inaktov karaktert, ahol nem érik el, ugyanis az egész játék pörög, akármilyen messze is vannak egymástól a karakterek.

Előre is köszi, ha valaki csak nyinra is tud vezetni :D

1 hozzászólás
Valcsa 
Melyik az a játék?

Sziasztok!
Egy régi pc játékról érdeklődnék, hátha beugrik valakinek. :)
Talán valamilyen kisállat formájában (de ez csak talán) kellett a tenger fenekéről felúszni minél hamarabb (pontosabban ilyen nagyobb „lég-buborékokra” rákapaszkodni, ami segítette a felszínre való feljutást), úgy, hogy közben az utamba akadó kincseket is be kellett gyűjteni (pl. a játékmező/monitor két szélén lévő korall-kiszögelléseknél megállni, felvenni, és menni tovább stb). A játék képe csak fel és le mozgott, attól függően, hogy lesüllyedtem ismét a tengerfenékre, vagy felfelé igyekszem a felszín felé.
Azt hiszem, valamikor 2000 környékén játszhattam vele, szerettem, és jó lenne tudni a nevét. :)
(Update: Megvan – a Bubble Dizzy-re gondoltam. :) )

3 hozzászólás
Near 
Melyik az a játék?

Sziasztok!

Valamikor 2005 környékén/után játszottam egy PC játékkal. A sztori talán valami olyasmi volt, hogy a fiú a bátyját akarta megmenteni, ugye ehhez útnak kellett indulnia. Hivatalosan egyedül, de valójában volt vele valamiféle varázsceruzája, amivel meg tudta rajzolni magának az utat. Vagy épp ugyanígy rajzolva, egy másik ceruzával talán olyan utat, amin ugrálni lehetett stb.

Rémlik valakinek? Színes-szagos-platformer volt lényegében.

3 hozzászólás
Swoosh 
Melyik az a játék?

Xbox 360 ra érdekel olyan autós játék amit 2 controller-rel egyszerre lehet játszani. Tudtok ajánlani ilyent? Köszi

1 hozzászólás
Ágas15 
Melyik az a játék?

Sziasztok! Hátha tud itt segíteni itt valaki. :) már mindenütt bekerestem és egyszerűen nem hagy nyugodni.
Anno tesóm kezdett el rajta játszani, és én még kicsi voltam, szóval kb. 10 vagy több éves játékról lenne szó. Lekellett tölteni, szóval nem böngészős volt. Egy szigeten játszodott azt hiszem. Volt egy falu, azt kellett népesíteni és irányítani. Emlékszem arra, hogy csak összeillő jegyeket lehetett összeadni. Lehetett bájitalokat készíteni. Az emberek megtudtak betegedni, és akik meghaltak annak megjelent a sírja, amit szabadon lehett húzgálni. Elég szép grafikája volt. Örülnék, ha valaki tudna segíteni. :) Köszi! :)

10 hozzászólás