Ticket to Ride Map Collection 3 – The Heart of Africa (2012)

társasjáték 2

Az harmadik térkép-kiegészítő a Ticket to Ride-hoz, amelyben most Afrika vadonját járhatjuk be sivatagokon is keresztül. Egy oldalas térkép, amelyen újdonságként használhatóak a terepkártyák, melyek új taktikai lehetőséget hoznak a játékba.
A doboz tartalmaz: 1 térképet, 48 útvonal… [tovább]

Képek 1

Ticket to Ride Map Collection 3 – The Heart of Africa (2012)

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

apwbdum 

A terep kártyák bevezetése mindenképpen feldobja vagy/és megnehezíti a tervezést és a játékot. Mindenképpen megéri gyűjteni és mihamarabb alkalmazni őket. Ha jól játsszuk ki akár 30 pontot is kaphatunk, az eddig 15 pontot érő vagon-lerakásunkért.
Nehézség, hogy nagyon sok egyforma színű útvonal van egy-egy azonos körzetben. Ezért nehezen jönnek a lapok.Nehéz lehet elérni a célt is és gyakran alternatív útvonalakat kell beiktatnunk a siker érdekében.
Szerintem jobban ki van egyensúlyozva a játék, mint a a Ticket to Ride – Európát, ezalatt azt értem, hogy az útvonalakért és a lerakott vagonokért ha használunk a terepkártyát közel azonos pontokat szerezhetünk. Míg ez a Ticket to Ride – Európát a Ticket to Ride: Europa 1912 kiegészítővel játszva nagyon eltolódik a útvonalak felé. Volt már, hogy több mint 300 pontot szerettem csak az útvonalakból.
Hátránya hogy 5 fővel szinte lehetetlen játszani a túlzsúfoltság miatt ezt a szabály is megemlíti. De szerintem 4 játékossal is elégé zsúfolt a pálya. Tehát 2-3 játékossal ideális.
Ha valaki teljesen kiismerte az alapjátékokat, mindenképpen kötelező beszerezni azt a kiegészítőt is.


Hasonló játékok címkék alapján