Terra (2014)

társasjáték 10 2
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–6

Világunk tele van izgalmas és érdekes helyekkel és tényekkel. A Terrában meg kell próbálnunk minél közelebb kerülni ezekhez.
A rendhagyó kvízjátékban különféle kérdésekkel találkozhatunk: hol élt Gandhi? Milyen hosszú a Golden Gate híd? Hány szobor van a Húsvét-szigeten? A játékosoknak… [tovább]

Kedvencelte 1


Kiemelt értékelések

Laszlo_Molnar 
Terra (2014)

Terra (2014) társasjáték

Tudásalapú kvízjátékból csak a Fauna múlja felül a Terrát – ami talán bocsánatos, hiszen a Terra ugyanannak a játéknak egy enyhén egyszerűsített változata. Értem én az egyszerűsítési szándékot, így a pontozás kevésbé bonyolult (nem mintha az eredetiben annyira nehéz lett volna megérteni, de ki tudja, erről új játékosok hogyan gondolkodnak), cserébe a szerencsefaktor sajnos megnövekszik. De még így is remek játék a Terra, csak az ezúttal nem állatos feladványok néha valamivel kevésbé értelmezhetők és könnyebb kötekedni velük. Mégis, a rendszer még mindig nagyon erős: hogyan vigyünk kockázatot, böffölést és taktikázást egy ilyen játékba, és hogyan érjünk el jó eredményt akkor is, ha nem tudjuk a válaszokat? A Fauna/Terra kettős megadja rá a választ.


Hasonló játékok címkék alapján