Medieval II: Total War (2006)

videojáték 8

A játékban 1080-tól 1530-ig vezethetünk hadjáratokat Európán kívül Észak-Afrikába, a Közel-Keletre, valamint Dél-Amerikába a középkori haditechnikát segítségül hívva. A háborúk mellett a diplomácia is nagyon fontos elemet képez és elengedhetetlen a győzelemhez.
Forrás: wikipedia.hu

Képek 4

Kedvencelte 3

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Nightmare 
Medieval II: Total War (2006)

Medieval II: Total War (2006) videojáték

Végigjátszottam már Magyarországgal, a Római Birodalommal és Angliával. Megvan hozzá az összes kiegészítő, bár még nem próbáltam ki mind. Zavar, hogy mindenik szövetségesem elárul előbb-utóbb.

3 hozzászólás
Arcturus 
Medieval II: Total War (2006)

Medieval II: Total War (2006) videojáték

Szeretem ezt a játékot :) Nagyjából évente egyszer eszembe jut, és akkor végigjátszok egy hosszú hadjáratot, angol-francia a kedvenc, de persze magyarral meg a Kingdomsos kieges dél-amerikai népekkel is voltam már. Most, mivel már tényleg régen játszottam vele, ismét angollal kezdtem :)
Szeretem, hogy összetett játék, bár amikor már nagyon sok a terület, borzasztóan repetitív, van, hogy körökön keresztül rá sem nézek az alap kezdő városaimra, főleg, ha egy sikeres keresztes hadjárat miatt vagyok egyrészt Nyugat-Európában, másrészt Jeruzsálem környékén, és közben jönnek a mongolok is… Tényszerű játék, ez tetszik benne. Pénzzel bármit el lehet érni, és egy kis pénz hatására a pápa is azonnal megbocsát, még ha ki is átkozott előtte (holott nem én támadtam meg az imádottját…), és a királyok gyakorlatilag a pápa kényétől kedvétől függnek. Tetszik ez a valósághűség.
Kedvenc egységeim egyébként az orgyilkosok, megéri feltápolni őket, és jelentősen megkönnyíti az életed, ha a pápaválasztás tőled függ. Nekem a jelenlegi játék során hét bíborosom van épp, gyakorlatilag az lesz a pápa, akit én akarok. Ha meg még fiatal, és csak bajom van vele, mert épp nagyon imádja azt, akit támadok, akkor egy ügyes orgyilkos segíthet ezen a problémán… :)

Egyébként ha lehetséges, akkor egy pápa által kedvelt országot úgy támadok meg, hogy először is kérek tőle engedélyt, hogy a hadseregem áthaladjon a területén, majd megállítok egy-egy sereget a városaik mellett. 1-2 várost diplomáciával, pénzzel, fenyegetéssel megveszek tőle, majd felbontom a szövetséget, és egy kör alatt eltüntetem. A térképen lévő seregei így lázadók lesznek, a frakció megszűnik létezni, a pápának meg nincs ideje arra utasítani, hogy azonnal hagyjak fel a keresztény testvérem támadásával. Még sosem jutottam odáig, hogy minden terület kizárólag az én irányításom alatt álljon (mondanom sem kell, utoljára a pápai államot verném szét, nagy örömmel), egyszerűen túl nagy, túl sokan vagyunk, túl unalmas lesz addig, főleg, hogy az elhanyagoltabb saját területeken egy idő után rendszeresen lázadókkal meg eretnekekkel meg boszorkányokkal kell harcolnom. :D

Ja igen, a harcokat is le lehet vezényelni, na én azt sosem szoktam, mindig automatikus harc van. Nagy terület esetén így is hosszú percekig tart, mire lefutok egy kört, sokszor 5-6 vagy még több harc is van benne, ha mindet le is vezényelném, egyetlen kör kb. fél nap lenne…


Hasonló játékok címkék alapján