Crystallo (2018)

társasjáték 1
Játékidő: 20 perc · Játékosok száma: 1

Képek 4

Crystallo (2018)

Kedvencelte 1


Kiemelt értékelések

Sárga_Bábu 
Crystallo (2018)

Crystallo (2018) társasjáték

Leginkább a Sagradához tudom hasonlítani: színes bigyók pakolása mintázatok létrehozásával. De ha a Sagradával versenyeztetem (ami nálam 10-es), akkor ennek a játéknak 4 csillagot adok. Sokkal-sokkal egyszerűbb, miután egy kicsit is kiismerted, már szinte mindegyik játszmát megnyered, és a játékszabály is sokkal hanyagabb, helyenként meglehetősen random.
Mégis tizesre értékelem. Ugyanis az a koncepcióm, hogy akkor adok 10 csillagot egy játékra, ha hozza az elvárásaimat. Hiszen minden alkalommal alaposan utánanézek, kialakul egy kép a fejemben, tudatába kerülök annak, hogy mire is adok ki pénzt, és ha nem csalódok, akkor a játékra (és a szimatomra) nem lehet panasz, tehát tizes. Szerencsére eddig még nem csalódtam.
A Crystallótól nem azt vártam, hogy egy másik Sagrada legyen. Többször találkoztam azzal a kifejezéssel, hogy egy játék „meditatív élményt nyújt”. Na, ha valamire ez a kijelentés igaz, akkor az kétségtelenül a Crystallo. Mivel nagyon egyszerű, nem igazán kell használni hozzá az agyat, tehát kvázi kikapcsol, és csak békésen pakolgatod a szép színes bigyókat.
Fáradt hétköznap végi elpötyörgésekhez ajánlom, nagyon jó lazító, feltöltő hatása van, aki viszont egy játékban kicsit is kihívást keres, és szereti a precízen megírt szabályt az messzire kerülje el. Nálam mindenesetre „meditatív élmény” kategóriában (és csak abban!) ez egy nagyszerű, tíz csillagos játék.

2 hozzászólás

Hasonló játékok címkék alapján