Crusader Kings II (2012)

videojáték 5

A Paradox az évek során egy egész láncolatot épített fel a grand strategynek nevezett komolyabb műfajban, kezdve az Europa Universalisszal, át egészen a Victorián (mármint a viktoriánus kort felelevenítő játékon…), a Hearts of Ironig. A Crusader Kings 2 az 1066-os normann hódítással kezdődik, és… [tovább]

Videók

angol

Most játszik vele 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

CaptainV 
Crusader Kings II (2012)

Crusader Kings II (2012) videojáték

Vagy én nem játszottam jól, vagy tényleg ez a legjobb dögunalmas játék a világon. Mennyi, de mennyi időt tudtam elcseszni az életemből azzal, hogy kattintásra készen bámultam a képernyőt, hátha végre nagykorú lesz a lányom, és kiházasíthatom abban a reményben, hogy a férje majd jön, ha engem megtámad a szomszéd, vagy hátha végre elárul az egyik fattyú öcsém, akit így tömlöcbe vethetek, és kinevezhetek helyette egy új kincstárnokot anélkül, hogy önkényuralkodónak bélyegeznének.
Nagyon jó. Háborúzni sose tanultam meg, de hogy az én udvaromban pezsgett legjobban az élet, az fix.

Nightmare 
Crusader Kings II (2012)

Crusader Kings II (2012) videojáték

Az egyik kedvenc paradox játékom, a Jade Dragon kivételével az összes DLC megvan.
769-től 1337-ig az összes dinasztia benne van, és mindeniket lehet irányítani, vagy akár saját dinasztiát is létre lehet hozni. Egyszer Vas megye grófjaként kezdtem a Thrawn dinasztiával, majd pár generációval később már Magyarország királyaként hódítottam meg országokat. Legyőztem néhány török népet (csak a biztonság kedvéért), majd az osztrákokat, szintén csak a biztonság kedvéért. Utána vége lett a játéknak és folytattam Europa Universalis IV-ben.

A játék nagyon jó, nagyon könnyű megtanulni, ajánlom mindenkinek, aki szereti a Grand Strategy játékokat.


Hasonló játékok címkék alapján