Caverna: Cave vs Cave (2017)

társasjáték 10 1
Caverna: Cava vs Cava/ Caverna: Caverne contre Caverne/ Caverna: Höhle gegen Höhle
Játékidő: 40 perc · Játékosok száma: 1–2

A kétszemélyes változat nem különbözik sokban a Caverna alapjátéktól: Egy szűkös kis barlangból indulunk egyetlen törpével, és ebből kell kihoznunk a lehető legtöbbet. Építhetünk új szobákat, befogadhatunk új törpöket a kolóniába, gyűjthetjük az értékes aranyat, és persze szembenézhetünk a… [tovább]

Videók

angol
angol
angol

Képek 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Laszlo_Molnar 
Caverna: Cave vs Cave (2017)

Caverna: Cave vs Cave (2017) társasjáték

Az Agricola nagy kedvencem. Ezért is szomorított el annak idején a Caverna, amely kvázi-folytatásként (oké, időrendben előzményként) felpumpálta az eredetit egy kicsit fantasys beütésű… szörnyeteggé, amely egyszerűen szinte minden változtatásával rontott az Agricolán.
Az Agricola kétszemélyes változatát kedvelem, okosan egyszerűsít, hogy a nagy játéknak csak egy kis szeletére (állattenyésztés) koncentráljon egy rövid, félórás játékidővel. Szóval kedvelem, de azért az Agricolát többre értékelem.
Nem így a Caverna kétszemélyes változatával: a Cave vs. Cave-nek jól áll az egyszerűsítés. Szerencsére teljesen más irányba indul el az egyszerűsítéssel, mint az Agricola: All Creatures Big and Small, úgyhogy talán nehéz is lenne meglátni az alapjátékok közötti olyan nyilvánvaló hasonlóságot. A CvC-ben megmarad a random bővülő akciólehetőségekkel operáló játékmenet, miközben a felbukkanó fejlesztési lehetőségek éppen az általunk barlangépítés jelszóval kibányászott lapkákon jelennek meg, ügyes dinamikát adva az egész nyersanyagváltogatós mechanizmusnak. Talán valamivel kevésbé érződik tematikusnak, mint az eredeti, de annál jobb játék lett. Ráadásul a vele együtt játszható folytatása is jól sikerült.


Hasonló játékok címkék alapján