Ticket to Ride Map Collection: Volume 2 – India & Switzerland (2011)

társasjáték 8 3
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2–4

Újabb térkép kiegészítő, szám szerint a második.
Ahogy az eddigi Ticket to Ride játékokban is, itt is a célunk, hogy minél több várost összekössünk vasút hálózatunkkal.
Amit bővítettek a játékban, egyrészt hogy máris két térképet is kapunk, egyik oldalán Svájc, másik oldalán India… [tovább]

Videók

magyar

Képek 2

Hirdetés

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

perpetua 

Igaz még csupán 1x-1x próbáltuk ki a két új térképet, de már most elmondhatom, hogy nekem tetszettek az apró újítások. Adnak egy kis pluszt a már megszokott és megszeretett játékmenethez, amitől megújul maga a játék és miattuk máshogy kell gondolkozni. Két fővel próbáltuk eddig mindkettőt és teljesen élvezhetőek úgy. Az Európánál ez az egyetlen „bajom”, hogy míg ketten is játszhatunk, úgy könnyebb elkerülni a másik felet, kisebb a kihívás, nagyobb létszámnál kell többet gondolkodni. Itt pedig 2 főnél is meg kell jobban mozgatni az agyam. :D
India
Azt hiszem ez fogott meg jobban a kettő közül. Plusz pont jár azért, ha egy útvonalat kétféle módon is teljesít valaki. Eddig inkább arra kellett törekedni, hogy az adott útvonalakat minél egyszerűbben, minél gyorsabban megépítsük, de itt fontos globálisabban gondolkodni, mert igen sok pontot be lehet zsebelni a jól megtervezett utakkal.
Svájc
Ez a térkép is változtat kicsit a megszokottakon, de azok nem befolyásolják olyan drasztikusan a szokásos játékmenetet. Két főnél azért nagy szívás, hogy a dupla útvonalakat nem lehet használni, emiatt jobban előre kell tervezni, nehogy a másik megelőzzön minket. Viszont összességében egynek ez is tetszik, ha kicsit másra vágyok.

Laszlo_Molnar 

Két kiegészítő, amelyek játszásához szükség van valamelyik alapjátékra.
A svájci térkép annak idején jó megoldást jelentett azoknak, akik inkább ketten szerették játszani a játékot: bár a pár egyforma (többirányú) menetjegykártya bosszantó tud lenni, könnyű ezeket helyretevő szabályt hozni (mely szerint két ugyanolyan kártyán két különböző utat szabad csak pontozni).
Az indiai térkép kemény, már-már száraz, nagyon stratégikus, egyben nagyon egymásnak keresztbe tevős, hiszen az ellenfelünk azzal tud akár +40 pontot is szerezni, ha az útjait felfűzi egy nagy karikába, márpedig amikor a karika kezd kialakulni, ki ne akarná a befejezését megakadályozni…?


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján