Ticket to Ride Map Collection: Volume 1 – Team Asia & Legendary Asia (2011)

társasjáték 8 4
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2–6

Itt az első térkép-kiegészítő a Ticket to Ride-hoz, mellyel most Ázsiát vonatozhatjuk körbe, rögtön két térképen is. A játékhoz mindenképp kell a Ticket to Ride vagy a Ticket to Ride Europe alapjáték is!

A Team Asia térképpel négyen vagy hatan játszhattok, két fős csapatokat alkotva.… [tovább]

Képek 3

Hirdetés

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Morn 

Tetszik, hogy „ki kell dobálni” a vagonokat néhány útvonalon, mert így még gyorsabbá vált a játék, pedig amúgy sem érzem elnyújtottnak (két fővel). Azért ezen a térképen is bőven elépítkeztünk egymás mellett, az Európánál jobban tudtunk keresztbe tenni egymásnak (nem lehet már foglalt útvonallal egy helyen lévő üresre sem építeni a két fős verziónál), de itt a gyorsaság, vagonvesztés miatt feladatkártyát sem húztunk olyan gyakran. Az Ázsia térkép is nagyon szép, tetszetős. Csak az itteni nevek sem könnyítik az ember dolgát. :D

Laszlo_Molnar 

Két kiegészítő térkép, amelyekhez valamelyik alapjáték szükséges.
A Legendary Asia különlegességét a hegyi utakon elhasználódó kocsik jelentik: ezek külön stratégiai lehetőséget kínálnak, és következtükben érdemes kissé máshogyan játszanunk a játékot, mint megszoktuk.
A Team Asia a legjobb dolog, ami a TtR sorozattal történhetett: a párokban (tehát csak 4-en, vagy 6-an) játszható Ázsia-térképhez össze kell hangolnunk társunkkal a stratégiánkat anélkül, hogy komolyabban megbeszélhetnénk, vagy akár csak látnánk azokat a lapokat, amiket ő a kezében tart. A Ticket to Ride mindig izgalmas klasszikus, de ha sok tucat alkalommal játsszuk, ez a térkép és szabály az, ami visszahozza a legelső játszmáink csiklandós-körömrágós izgalmát.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján