Sakk

társasjáték 65
Játékosok száma: 2

A sakkjátékot két játékos játssza egymás ellen a négyzet alakú, nyolc sorra és nyolc oszlopra felosztott sakktáblán, 16–16, azaz összesen 32 bábuval. A két játékos bábui határozottan eltérő színűek. A színek elnevezése világos, illetve sötét. Köznapi értelemben véve a sötét játékos bábui fekete… [tovább]

Videók

magyar
Sakk

Kedvencelte 39

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Traclon 
Sakk

Sakk társasjáték

Mint a legtöbb embert, akit ismerek, engem is apám tanított meg rá. Életem legelső játszmájában beáldoztam neki egy parasztot, mire elkezdte magyarázni, hogy milyen butaságot csináltam, mert ő ezt így most le tudja ütni, a következő lépéssel meg kiütöttem a vezérét (hogy nem vette észre?), és úgy el volt ájulva, hogy kezdő kisgyerekként ilyet képes vagyok meglépni, talán már látta a lelki szemei előtt az új Bobby Fisher-t… :)
Aztán persze rengeteget játszottunk, és nagyjából talán háromszor, ha sikerült legyőznöm, de ebből az egyik alkalom egy nyaralás alkalmával történt a strandon, ahol a járolapok voltak a tábla mezői, és félember nagyságú bábukkal játszottunk, a végére már rendes nézőközönség vett körül minket – azt azóta is hallgatom tőle, hogy életemben alig tudtam megverni, de azt persze pont úgy időzítettem, amikor nyilvánosan alázhattam meg. :D

A lényeg, hogy imádom ezt a játékot, és annyi év után még mindig tud újat mutatni – azt pl. a héten tudtam meg, hogy az ellenfél alapsorába beérkező gyalog olyan tisztté is átváltozhat, amit még nem vettek le a tábláról – így akár elméletileg 9 vezér is lehet a táblán.

lipotdorka 
Sakk

Sakk társasjáték

Apával nagyon sokat játszottunk régen, Ő is tanított meg minden csínjára-bínjára.

Valentine_Wiggin 
Sakk

Sakk társasjáték

Sokáig egyáltalán nem tudtam játszani, aztán elegem lett, és elmentem egy intenzív sakktanfolyamra, ahol egy hét alatt elég keményen megtanítottak a különböző trükkökre. Azóta imádom, bármikor le tudok ülni valakivel egy játékra.

Morn 
Sakk

Sakk társasjáték

Leginkább gyerekként játszottam vele, főleg apuval. Szerettem. Ma már nehezen menne. Főleg, hogy pár hónap után derült ki, hogy néhány szabályt nem, vagy máshogy tudtam.

Kádár_Anikó 
Sakk

Sakk társasjáték

Nagypapám tanított meg rá, de sajnos sose nyertem, se ellene, se mással.

Rendbonto 
Sakk

Sakk társasjáték

Örök kedvenc. A logika mesterjátéka.

Victorious 
Sakk

Sakk társasjáték

Még kiskoromban tanította meg nekem a papám hogy kell játszani és utána mindig ezt játszottuk meg malmot.Emlékszem milyen nagy boldogság volt mikor sikerült először legyőznöm :)


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Dáma társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Sógi társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján