Sakk

társasjáték 73
Játékosok száma: 2

A sakkjátékot két játékos játssza egymás ellen a négyzet alakú, nyolc sorra és nyolc oszlopra felosztott sakktáblán, 16–16, azaz összesen 32 bábuval. A két játékos bábui határozottan eltérő színűek. A színek elnevezése világos, illetve sötét. Köznapi értelemben véve a sötét játékos bábui fekete… [tovább]

Videók

magyar
Sakk

Kedvencelte 41

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Traclon 
Sakk

Sakk társasjáték

Mint a legtöbb embert, akit ismerek, engem is apám tanított meg rá. Életem legelső játszmájában beáldoztam neki egy parasztot, mire elkezdte magyarázni, hogy milyen butaságot csináltam, mert ő ezt így most le tudja ütni, a következő lépéssel meg kiütöttem a vezérét (hogy nem vette észre?), és úgy el volt ájulva, hogy kezdő kisgyerekként ilyet képes vagyok meglépni, talán már látta a lelki szemei előtt az új Bobby Fisher-t… :)
Aztán persze rengeteget játszottunk, és nagyjából talán háromszor, ha sikerült legyőznöm, de ebből az egyik alkalom egy nyaralás alkalmával történt a strandon, ahol a járolapok voltak a tábla mezői, és félember nagyságú bábukkal játszottunk, a végére már rendes nézőközönség vett körül minket – azt azóta is hallgatom tőle, hogy életemben alig tudtam megverni, de azt persze pont úgy időzítettem, amikor nyilvánosan alázhattam meg. :D

A lényeg, hogy imádom ezt a játékot, és annyi év után még mindig tud újat mutatni – azt pl. a héten tudtam meg, hogy az ellenfél alapsorába beérkező gyalog olyan tisztté is átváltozhat, amit még nem vettek le a tábláról – így akár elméletileg 9 vezér is lehet a táblán.

lipotdorka 
Sakk

Sakk társasjáték

Apával nagyon sokat játszottunk régen, Ő is tanított meg minden csínjára-bínjára.

Valentine_Wiggin 
Sakk

Sakk társasjáték

Sokáig egyáltalán nem tudtam játszani, aztán elegem lett, és elmentem egy intenzív sakktanfolyamra, ahol egy hét alatt elég keményen megtanítottak a különböző trükkökre. Azóta imádom, bármikor le tudok ülni valakivel egy játékra.

Master_Miller 
Sakk

Sakk társasjáték

Mindenkinek van, vagy legalábbis kell, hogy legyen egy története, hogy mikor találkozott először a sakkal és hogy miért játszik.

Nekem az apám tanította meg a szabályokat és magamban mindig neki ajánlom, ha nyerek.

A cél pedig a szomszéd srác legyőzése volt, k…a sok tanulással végül sikerült, azóta nem ugyanaz :D

Victorious 
Sakk

Sakk társasjáték

Még kiskoromban tanította meg nekem a papám hogy kell játszani és utána mindig ezt játszottuk meg malmot.Emlékszem milyen nagy boldogság volt mikor sikerült először legyőznöm :)

Morn 
Sakk

Sakk társasjáték

Leginkább gyerekként játszottam vele, főleg apuval. Szerettem. Ma már nehezen menne. Főleg, hogy pár hónap után derült ki, hogy néhány szabályt nem, vagy máshogy tudtam.

Kádár_Anikó 
Sakk

Sakk társasjáték

Nagypapám tanított meg rá, de sajnos sose nyertem, se ellene, se mással.

Rendbonto 
Sakk

Sakk társasjáték

Örök kedvenc. A logika mesterjátéka.


Ha tetszett, játssz ezzel is


2

Dáma társasjáték

2 szavazat · Összehasonlítás

1

Sógi társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján