A társasjáték (Magyar népmesék 1) társasjáték 5 3

Játékidő: 25 perc · Játékosok száma: 2–6

A játékosok a magyar népmesék közismert szereplőinek: Tündérszép Ilona, Fehérlófia, Fából faragott Péter, az Okos lány, a Csillagszemű juhász vagy a Legkisebb királylány bőrébe bújva indulnak el, hogy egy-egy mesében szerencsével járjanak.

Az öreg király felajánlja fele királyságát annak… [tovább]

Képek 1

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

wzsuzsanna 

…Számomra egy játéknál legalább olyan fontos, hogy gusztusos, szép és ízléses legyen, mint a tartalom, ebből a szempontból telitalálat ez a társas. A tábla, a figurák és a különböző kiegészítők is nagyon igényesen elkészítettek, tökéletesen idézik a Jankovics Marcell-féle mesét.
Ezután következett a játékpálya felépítése és a játékszabály megfejtése, amivel már akadtak kisebb gondjaink. Más kritikákban is olvastam, és sajnos egyet kell értenem vele, hogy a játékszabály kicsit bonyolultan és kuszán felépített, úgyhogy többször is át kellett magam rágnom rajta, mire többé-kevésbé összeállt a lényeg (és még videós segítséget is igénybe vettem az internetről).
Ez egy klasszikus, dobós-lépegetős játék, viszont meg van bolondítva egy csomó apró szabállyal, ami izgalmasabbá teszi az egészet. A játékosok választhatnak a meséből ismert karakterekből, akikhez egyedi karakterlap is tartozik, speciális képességekkel. Ezek kivitelezése is gyönyörű, ráadásul szintén mesés formában vannak megfogalmazva…
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.hu/2017/08/magyar-nepmesek-…


Folytatása

Magyar népmesék – Hetedhét mese (2016) társasjáték

Összehasonlítás

Magyar népmesék


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján