Macskák szigete (2020)

társasjáték 5
The Isle of Cats
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 1–4

Legendák szólnak egy csodálatos szigetről, ahol egy ősi, bölcs, vad és játékos macskafaj telepedett le. Felderítők Szélvégről rájöttek, hogy a legendák igazak. De a szigetet Sötétkéz Vesh közeledő hadserege fenyegeti, aki el akarja pusztítani – és utána az egész világot. Fák fognak égni és ősi… [tovább]

Videók

magyar

Képek 7

Macskák szigete (2020)

Tervező
Frank West

Illusztrátor
Frank West
Dragolisco

Kedvencelte 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Bet 
Macskák szigete (2020)

Macskák szigete (2020) társasjáték

Első játék utáni érzéseim: ez nekem túl egyszerű stratégiai játéknak, nem igazán kellett gondolkodni, esetleg csak figyelgetni, hogy oda pakolgassak, ami majd több pontot hoz. spoiler Viszont baromi igényes, a spoiler simán fel fogom használni dekorelemnek. spoiler kártya van a paklinkban. A solo játékosoknak külön speciális paklikkal és szabályrendszerrel kedveznek, ez hatalmas pirospont. Szépnek szép, macskásnak macskás, de ezután játszanék valamivel, amiben többet kell gondolkodni.

5 hozzászólás
ncsn87 
Macskák szigete (2020)

Macskák szigete (2020) társasjáték

Nekem ez a játék szerelem lett első játszásra, de nem a cicák miatt. Na jó, szeretem a cicákat is, de nem ez az indok. :D
Már a kinézete is wow! A minősége is wow! A tetrisz része is nagyon okos. Van szerencsefaktor a kártyák miatt és hogy a zsákból hogyan húzzuk ki a cicákat. De okos, hogy a kártyákat draftoljuk és utána vásárolhatunk a kezünkben levő készletből. Több féle kártyatípus van. Van ami a játék végén pontoz, célokat ad, van ami az elején kell a kezdéshez vagy cicamentéshez, esetleg később kincsekhez, különleges cicusokhoz.
A lényeg a cicák mentése és a hajódon a helyet a legokosabban fedd le velük, mert vannak szobák, amiket ki kell töltened, esetleg patkányokat lefedned vagy nem, attól függ, milyen feladatokat választasz magadnak. Sajnos jöhetnek rosszul a kártyák és igen, így az első győzelmem után másodszor leghátul végeztem. Persze erről én is tehetek.
Egy insert mondjuk jó lett volna, de a játék ára már így is borsos, szóval ne legyünk telhetetlenek.
Jó hír, hamarosan jön magyarul. Biztos előrendelem.

4 hozzászólás
Laura_Görög 
Macskák szigete (2020)

Macskák szigete (2020) társasjáték

Csodálatos játék. Egy okos tetrisz, cicákkal.
A táblánk kétoldalú: az egyik a családi verzió, egy-két céllal tetriszezünk. A másig a gamer változat: igazán gondolkodós, néha agyfacsaró. Nem egyszerű nyerni.
Az ára magas, de: olyan részletek vannak benne, amikből látszik, hogy igazán sok időt és szakértelmet fordítottak rá. Pl: a különböző színű cicák „háttere” a cicával megegyező színhatású. A cicák játékai színben passzolnak. Minden fajtáról van leírás. A színtévesztőknek a cica farkának formája és mintája segít. A doboz tetejének belseje a saját macsekunknak kialakított pihenőhely. A doboz masszív, az alkatrészek minőségiek. stb stb.

perpetua 
Macskák szigete (2020)

Macskák szigete (2020) társasjáték

Macska rajongóként szinte kötelezőnek mondanám a beszerzését, de nagy öröm, hogy nem csak a kinézet mutatós, hanem a játék is nagyon élvezetes. Elsőre megijedtünk a játékszabálytól, de a „próbakör” alatt már hamar megértettük, mit is kell csinálni és utána nem volt megállás. Tetszik a játékmenet, van benne minden, lapok átadása, vásárlás, küldetések és még elemek helyezgetése is. Érdekes, hogy csupán 5 kör az egész, így legalább konkrétan látjuk hol a vége, mégse érzem „hiányosnak”, mert ennyi idő alatt végzünk el minden lehetséges lépést. Összetett, de nem bonyolult, és könnyen megszerethető játék. :)


Hasonló játékok címkék alapján