Cortex Challenge – IQ party (2016) társasjáték 4

Videók

magyar
magyar
Hirdetés
Cortex Challenge – IQ party (2016)

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

wzsuzsanna 
Cortex Challenge – IQ party (2016)

Cortex Challenge – IQ party (2016) társasjáték

A doboz tartalmaz 74 különböző feladvány-kártyát, 7 különböző kategóriában. Az egyes feladványokat mindig felfordítjuk, aki pedig a leghamarabb rácsap a kártyára és elmondja a helyes megoldást, megszerzi azt. Ezeket a kártyákat azért érdemes gyűjtögetni, mert két egyforma (tehát azonos feladat-típusú) megszerzése után beválthatjuk őket egy agydarabkára, akinek pedig előbb lesz meg a teljes agya, az nyer. Egy kis csavar ebben is van, ugyanis egyszerre maximum 4 kártyánk lehet, tehát efölött mérlegelnünk kell, melyiket dobjuk el. Ez persze már csak részletkérdés, ami ennél sokkal fontosabb, hogy a kártyán szereplő feladványok tényleg elképesztő módon megdolgozzák az agyunkat.
Van, amikor egy hiányzó részletet kell beillesztenünk az egész képbe, van, hogy a kétszer szereplő állatot kell megtalálni a többi között, és van olyan is, hogy öt különböző figurát kell megjegyeznünk és visszamondanunk. Több feladat is nagyon jól fejleszti a vizuális észlelést, például amikor meg kell becsülnünk, miből van a legtöbb a képen, vagy amikor meg kell találnunk annak a színnek a nevét, ami a saját színével van leírva. Az egyik személyes kedvencem pedig az, amikor a kártya alapján beszámozott, megfelelő ujjunkat kell a feladványban szereplő, megfelelő helyre tenni az arcunkon (volt ennek a mondatnak értelme?). Ez meglepően nehéz és nagyon sokat lehet röhögni a próbálkozásokon. (…)
A játékot 2-6 fő tudja játszani, a doboz ajánlása szerint 8 éves kor felett ideális. Szerintem egyébként ennél kisebbek is próbálkozhatnak vele, legfeljebb kiválogatjuk azokat a feladattípusokat, amiket túl nehéznek érzünk. Családi játéknak és party játéknak is teljesen megfelel, fejlesztő játéknak pedig egyenesen egy aranybánya. A feladatok sokfélesége miatt szinte biztos, hogy mindenki talál benne olyat, amiben sikerélménye van, a többi területen pedig jól fejleszti a képességeket. Én eddig középiskolásokkal próbáltam (tanulásban akadályozottakkal is), ők nagyon élvezték a játékot. (…)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2018/01/cortex-challeng…

saxomusic 
Cortex Challenge – IQ party (2016)

Cortex Challenge – IQ party (2016) társasjáték

Nagyon jó partyjáték! Könnyen és gyorsan megérthető szabályok, garantált a jó hangulat játék közben. :) A játék során jól kijön, hogy kinek melyik feladattípus fekszik jobban. ;) Egyszerű, nem annyira gondolkozós játék.
Abszolút ajánlom!

Egy hibája van, hogy aki már sokadjára játssza a játékot, szinte fejből mondhatja a válaszokat, mert könnyen megjegyezhetőek az egyes kártyákhoz tartozó megfejtések. De könnyen bővíthető a repertoár;)


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján