Az ismeretlen bolygó (2023)

társasjáték 10 2
Planet Unknown
Játékidő: 70 perc · Játékosok száma: 1–6

Formáld át az ismeretlen bolygót!

Az Ismeretlen bolygó tetrisalapú családi társasjáték nagyobb társaságoknak is. A játékosoknak tetriselemekkel kell terraformálniuk az ismeretlen bolygót, megelőzve vetélytársaikat.

(Forrás: gemklub.hu)

Hirdetés
Az ismeretlen bolygó (2023)

Tervező
Ryan Lambert
Adam Rehberg

Kiadó
Adam's Apple Games

Illusztrátor
Yoma

Magyar kiadó
Gémklub

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Bet 
Az ismeretlen bolygó (2023)

Az ismeretlen bolygó (2023) társasjáték

Hmm. Fenntartásaim voltak, hogy csak egy szimpla sokadik poliomino játék. És részben igaz is. Ha az alapmechanizmust nézem, akkor tényleg nem annyira izgi, sima tetrisz lapkákkal, majdnem megijedtem XDD.
VISZONT!
Van egy pakli eseménykártya, minden lerakás után egyet felhúzunk, amiken van egy-egy feladat, mindegyik lapon különböző. Illetve vannak különböző táblák, amire pakolgathatunk, és különböző más tulajdonságú vállalattábla, melyeken a bónuszokat jelöljük. És még vannak célkártyák.

Így együtt ennyi opcióval már úgy érzem, hogy érdemes vele foglalkozni, ezek variálásával magas az újrajátszhatóság, és saját küldetéseket állíthatunk össze.

A haladó stratégiai euros gamereknek nem biztos, hogy ajánlanám, de ha szereted a Calico, Kaspó, Cascadia vadvilága (egyszerű, de sok-sok célkártyás, témában erős) vonalat, akkor jöhet!!

3 hozzászólás
ncsn87 
Az ismeretlen bolygó (2023)

Az ismeretlen bolygó (2023) társasjáték

Nekem baromira tetszett. Ez az a játék, amit mindenkinek szívből tudnék ajánlani, akár soloban, akar hatan játszanátok. ;)
Egyszerű tanítani, tanulni. Könnyen befogadható és elsőre is élvezhető. Nagy az újrajátszhatósága a sok féle bolygó, kártya, alakzat variációja miatt.
A kinézete, az anyagminősége szuper. Egy bajom van, a poliomino elemek tartójának nincs teteje és minden összeborul oldalra fordítva. Erre azért gondolhattak volna, nagyon sokat számított volna… Pedig barmi zseniális az a középső tartó. *.*
Nagyon jutalmazó a játék, így aki a szűkösebb dologokat szereti, lehet nem fogja ezt kedvelni. De azért hozunk olyan döntéseket, amik fájnak, mert vannak pontok, amikor el kell engedni valamit. :D
A hossza is barmi jól be van lőve, tartható a dobozra írt 70 perc.
Nekem az év egyik kedvence eddig A Földdel együtt. ♥

Egyszemélyes mód:
Nagyon gördülékenyen van kitalálva, egyáltalán nem bonyolult, adminisztratív. A játék nehézségét mi állítjuk be attól függően, milyen kártyákat teszünk milyen arányban az esemény pakliba. Így van egy kitűzött célpontszám, amit minimum igyekszünk elérni, vagy túlszárnyalni (persze kevesebb is összejöhet). Ez alapján kapunk egy besorolást, mennyire voltunk ügyesek.
Baromikor játszanám akár fáradt estéken is.


Hasonló játékok címkék alapján