Ark Nova (2022)

társasjáték 14 3
Játékidő: 90 perc · Játékosok száma: 1–4

Az Ark Nova arra ad nektek lehetőséget, hogy átélhessétek, milyen lehet egy modern, tudományos célokat is ellátó állatkertet megtervezni és felépíteni. Egymással versenyeztek majd, kié lesz a legsikeresebb létesítmény – karámokat kell építenetek, állatokat kell beköltöztetnetek és fajfenntartó… [tovább]

Képek 3

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Ark Nova (2022)

Ark Nova (2022) társasjáték

Szuper stratégiai játék. Nem a kezdőknek való, itt már kell a tapasztalat.
Több játék átsejlett benne, egy kis Rajas of the ganges, A mars terraformálása, Concordia. Olyan szuper ötvözet született belőle, hogy miután pár kör eltelt, teljesen beránt. Kell egy kis idő, mire minden ikont átlátsz, mint a mars terraformálásában. Szóval az elején kell a befektetés, de utána minden szuper.
Éreztem az állatkert építés feelinget is, ha nem is erősen. A saját játékostáblánkon szépen épül az állatkert. A grafika egész jó szerintem, igazából fotók főleg. A fa elemek jók, de azért kicsit egyszerűsített, főleg a kis kockákkal jelölt állatok. De a funkció volt itt a lényeg. Van 2 tálca insert, így nem kell annyit zacskózni, plusz az előpakolása is gyorsabb emiatt. A kártyák minősége közepes, szerintem ajánlott védőzni őket. Hiányoltam a zöld játékos színt, de ez legyen az én problémám. :D
Az újrajátszhatóságát a több mint 200 kártya véletlen előkerülése adja, meg több féle játékostábla is van, célok, stb. Szóval sok van a játékban.
Ketten szuper volt, de azért betanulással 3 óra. Szerintem ez később 2,5 lehet, hajlamosak vagyunk túlagyalni. Többen viszont tuti túl hosszú. Soloban is nagyon szeretném kipróbálni.
Én azt mondom, határozottan megéri az árát. Nagyon beránt.


Hasonló játékok címkék alapján